Rimac i Nevera model u neobičnoj terenskoj akciji pre uništavanja

Rimac Nevera je sve bliže isporuci kupcima, ali pojedine finese još uvek je potrebno izvršiti kako bi jedinice ove linije i njihov razvoj bili kompletirani...

Ovi radovi uključuju i kreš testove savršeno finiširanih pretproizvodnih modela, tako da je Rimac izgradio preko deset Nevera prototipova i dosta njih iskoristio u svojim testovima, uništavajući ih potpuno. Nevera model koji možete videti u ovom videu predstavlja predserijski automobil kreiran ove godine i korišćen je za demonstraciju na događajima širom sveta. Ovo je takođe Nevera automobil koji su odabrani predstavnici medija imali priliku da testiraju i dokažu da se radi o proizvodnom modelu sa najvećim ubrzanjem u industriji.

Nažalost, ovaj Nevera će uskoro biti potpuno uništen u globalnom homologacijskom programu kreš testiranja kompanije Rimac, tako da je Mate Rimac odlučio da uživa sa njim u poslednjoj avanturi i oproba svoj potpuno električni hiperautomobil u terenskim uslovima.

Rimac je inicijalno izleteo sa svojim modelom na prašnjavi put prekriven klizavim lišćem, pre nego što je otišao na gradilište gde se u procesu izgradnje nalazi jedan studentski kampus. Uprkos svom blatu, Mate je bio u mogućnosti da izuzetno dobro održi Nevera prototip u bočnim proklizavanjima i u prolascima oko brojnih prepreka, završavajući u prljavštini od točkova do krova.

Radi podsećanja, važno je napomenuti da Rimac Nevera poseduje četiri motora koja kombinovano stvaraju 1.914 ks i 2.360 Nm obrtnog momenta. Za snabdevanje ovih motora energijom, zaduženo je pakovanje litijum/magnezijumskih i niklovanih baterija, koje mu pružaju prelazni opseg od 547 kilometara između dva punjenja. Ovaj automobil može ubrzati do stotke iz mesta u okviru od 1,85 sekundi, do sto šezdeset za 4,3 i prelazi četristo metara za 8,6 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group