Restaurirani VW T1 skuplji od novog Porsche Taycan modela

Više slika

Više slika

Kada pomislimo na kompaniju Osprey, prvo što nam pada na pamet jesu specijalno redizajnirani Land Rover Defender modeli, ali ona ipak ume da iznenadi i ponekada razvije drugačije projekte, kao što je ovaj klasični Volkswagen Type I, kome su ljudi ovog brenda podarili nov život...

Kreiran 1965., ovaj model postao je deo projekta potpune restauracije 2019. godine, u procesu koji je uključio njegovo potpuno rasturanje i peskiranje, pre nego što je dobio predivne finiše mornaričko plave i bele boje, nove ramove od nerđajućeg čelika, prednju safari šoferšajbnu, farove i LED štop svetla, postavljene zajedno na novim točkovima.

Dovoljno prostran kako bi smestio sedmoro, enterijer legendarnog VW kombija nastavlja plavo/belu nautičku temu Sunbrella postavama, posebno šivenim tapacirunzima prednjih vrata, prećenim bambusovim podom smeštenim iznad zvučne izolacije kompanije Dynamat, led lampama, novim dugmićima, kvakama i bravama, kockastim kasetama za odlaganje stvari skrivenim ispod sedišta, držačima za čaše, korpama za sitnice i brojnim drugim stvarima. Unutra je moguće pronaći i premijum ozvučenje, sa bluetooth i iPad konekcijama.

Kako su iz brenda Osprej istakli, ne postoji ništa na ovom kombiju što nije prošlo temeljan restauracioni proces, ili je potpuno zamenjeno, a ovo uključuje i 1,6 litara veliki motor koji je repariran i ponovo sastavljen tokom 2018. godine. Kao rezultat svega, BUS može dostići 105 km/h bez ikakvih problema, a sudeći prema njegovom prodavcu, on dolazi sa 965 pređenih kilometara na odometru, od potpune restauracije, naravno.

Ovaj klasični Volkswagen nakon restauracije ponuđen je na tržištu automobila po ceni od 89.950$, što je za sve one koji prate trenutno stanje u industriji, cena veća od one koju je potrebno izdvojiti za novi Porsche Taycan model. Iako nam ova cena deluje zastrašujuće i veliku većinu može odvratiti od kupovine ovakvog modela, to nikako neće sprečiti da ovaj legendarni model pronađe put do svačijeg srca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group