Novi ZeroUno stigao je ponosnom vlasniku

Više slika

Više slika

Italdesign ZeroUno koji vidite deluje baš kao model koji ne predstavljen na ženevskom sajmu automobilu prošlog meseca, ali ipak nije...

Ono što zapravo vidite jeste ZeroUno, ali je kreiran u identičnoj liveriji i konfiguraciji kao model salonskog auomobila predstavljenog u Ženevi. Originalna varijanta ipak ostaje u rukama kompanije, dok je ovaj proizvodni model nedavno isporučen njegovom vlasniku.

Vlasnik novog modela, koji se jednostavno može opisati srećnikom, u svakom smislu te reči, jeste Stiven Lismont. Belgijski biznismen započeo je do sada brojne automoto operacije, uključujući CarsOnTheWeb i Carconnex. Evidentno je da posao cveta, iz razloga što peti ZeroUno automobil koji je proizveden vredi nekoliko miliona evra.

Lismont je pokupio svoj automobil u moncalijerskim odajama kompanije Italdesign, a direktno mu ga je isporučio izvršni direktor Jorg Astaloš. Nakon probne vožnje na nekoliko stotina kilomentara od Torina, Lismont je bio potpuno impresioniran njegovim karakteristikama.

"Bazirano na sličnim iskustvima, očekivanje ovoliko moćnih performansi vozila nije bilo ni na kraj pameti, a usput mi je uneo osećaj veoma ugodnog i lakog modela za vožnju", rekao je Lismont. "Ovo je automobil koji omogućuje neverovatna uzbuđenja tokom sportske vožnje, ali takođe pogoduje i svakodnevnoj upotrebi. Ovakva kombinacija zanatske izrade, sportskog duha i svakodnevne upotrebe čini Zerouno model potpuno unikatnim."

Pitanje koje se nameće, nakon što je Italdesign već kreirala drugi primerak, jeste zašto Lismont do sada nije preuzeo svoju varijantu identičnog salonskog modela? Možda je originalna varijanta automobila na neki način oštećena i nije mogla biti isporučena ili salonski automobil nikada nije ni bio namenjen isporuci privatnom vlasniku, ostaje da nagađamo. Sa druge, strane Italdesign je verovatno odlučio da želi da zadrži prvenac i ponudio je izgradnju drugog identičnog automobila za svoju, trenutno omiljenu mušteriju.

Na kraju, samo je nekoliko ljudi moglo da zna šta se tačno dogodilo i kako, ali mi sumnjamo da će to previše značiti novoj proizvodnoj liniji, sada kada prvi kupac poseduje ključeve u svojim rukama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group