Prvi električni Lamborghini modeli stižu do 2027. ili 2028. godine

Izvršni direktor kompanije Lamborghini, Štefan Vinkelman potvrdio je da će potpuno električna vozila ovog proizvođača početi da stižu na tržište 2027. ili 2028. godine...

Lamborghini ima velike planove za sledeću deceniju, a kao što je zvanično potvrđeno ove godine, opseg ovog proizvođača porašće uključujući četiri nova modela, dva supersport modela i dva nešto raznovrsnija vozila, koja će se sastojati od druge generacije Urus modela i misterioznog automobila za koji Vinkelman tvrdi da će imati dvoje vrata.

Tokom nedavnog intervjua datom Yahoo Finance publikaciji, Vinkelman je dodao da će budućnost Lamborghini supersport automobila biti zasnovana na priključnim hibridima, pre nego što ih zamene potpuno električni modeli. Direktor je takođe dodao da on polaže velike nade u sintetička goriva koja bi mogla da produže živote automobila sa motorima unutrašnjeg sagorevanja.

Vinkelman nije želeo da opiše koju će formu prvi električni Lamborghini automobili preuzeti, a tokom istog intervjua, izvršni direktor je dodao da 2021. godina predstavlja rekordnu za italijanskog ikoničnog proizvođača: „Svaki mesec je bolji od prethodnog. Svakog meseca prodajemo više automobila nego što možemo isporučiti. Sveukupno, 2021. će biti rekordna godina, kako po pitanju prodaje tako i po finansijskim brojkama. Veoma smo srećni zbog toga i sa velikim uzbuđenjem čekamo sledeću godinu“.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group