Protiv BMW-a podignuta optužnica zbog držača za čaše

Protiv kompanije BMW u SAD pokrenuta je grupna tužba u kojoj se navodi da tečnost prosuta u držačima za čaše curi kroz centralnu konzolu i izaziva kratki spoj na elektronici koji dovodi do aktiviranja vazdušnih jastuka...

Ova optužnica pokrenuta je nedavno u Okružnom sudu okruga Oranž u Kaliforniji, a prema sudskim podacima, tečnost koja se prospe u držačima za čaše, prespaja SRS kontrolni modul vazdušnih jastuka koji je postavlen direktno ispod, dovodeći do njegovog kvašenja i uništavanja. Ovo prema navodima kupaca, aktivira vazdušne jastuke ili rezultira nekim drugim elektronskim problemima.

Optužnica navodi da su brojni BMW modeli imali isti problem, dok je on najčešći kod X7 M50i SUV linije iz 2020. godine. Kako lokalni mediji navode, tužba je sastavljena od brojnih različitih slučajeva čije su dokaze postavili vlasnici BMW modela na Bimmerpost formu. U jednom slučaju, vlasnik X7 automobila tvrdi da mu je račun za popravku stigao do visokih 2.900 dolara.

Državni tužilac, Hovanes Margirian, tvrdi da je ovim felerom zahvaćeno nekoliko hiljada BMW modela, koji su doživeli isti problem: „Mi verujemo da su hiljade vozila koja poseduju isti dizajn podložna istom defektu“, izjavio je tužilac. „Zbog načina na koji je ovaj segment dizajniran, vozila su sklona kvarovima kada dođe do prosipanja tečnosti u držačima za čaše ili jednostavne kondenzacije na posudi“.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group