PREDSTAVLJEN IPAD MINI

Apple je predstavio dva nova modela iPad-a – iPad mini, manji i najjeftiniji iPad, kao i četvrtu generaciju klasičnog iPada.

Predstavljajući novi proizvod u San Hoseu u Kaliforniji Filip Šiler, direktor međunarodnog marketinga Apple-a je rekao da to nije samo manji iPad nego "potpuno novi dizajn".

Ekran modela iPad mini je oko dve trećine veličine velikog modela. Odnosno, dolazi s ekranom dijagonale 7,9 inča rezolucije 1024x768 piksela, radi na dvojezgrenom A5 procesoru i tanak je samo 7,2mm, ima kameru sa zadnje strane rezolucije 5 megapiksela, prednju FaceTime HD kameru, kao i podršku za brzi WiFi i LTE. Na tržištu će se pojaviti od 2. novembra po početnoj ceni od 329 dolara za model kapaciteta 16GB.

Nova generacija klasičnog iPada ima brži procesor i grafiku, bolju kameru, podršku za LTE i Lightning konektor, a njegova cena ostaće ista kao i do sada, od 499 dolara za model s podrškom za WiFi i kapacitetom 16GB.

Osim dva nova tableta, Apple je predstavio i nove računare – nove modele Mac minija, iMacova i MacBook Pro prenosnik s 13,3 inčnim retina ekranom. Iako se proteklih dana najviše pisalo o retina prenosniku, najviše pažnje privukao je novi model iMaca koji je veoma tanak, nema optički pogon i dolazi s tzv. Fusion Driveom koji kombinuje flash memoriju i hard disk te omogućava brži rad i veliku količinu prostora za skladištenje podataka. Kao i do sada, isporučivaće se u dve verzije – s ekranom dijagonale 21,5 i 27 inča.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group