Predivni McLaren F1 mladoga Elona Maska

Samo zbog toga što Tesla proizvodi električna vozila, ne znači da Elon Mask nije imao svog udela u tradicionalnoj industriji automobila...

Pored svojih Tesla modela, poznati milijarder poseduje i BMW E21 320i, Jaguar E-Type i Lotus Esprit amfibijski model iz filma Spy Who Loved Me, kao neke od najistaknutijih.

Tokom 1999. godine, čovek koji je trenutno najbogatija osoba na planeti, tek je započeo svoje putovanje ka zvezdama. Tada je Mask zaradio neke od svojih prvih velikih svota u Silikonskoj Dolini, a želeći da proslavi svoj uspeh, kupio je predivni McLaren F1.

Cena novog automobila 1999. godine iznosila je 815.000 dolara, uprkos tome što je u jednoj reklami predstavljen kao model od milion dolara. Moramo naglasiti, doduše, da svakog čoveka kom je McLaren F1 superautomobil po izboru, pored prepune bankovne kartice koju poseduje, prati i velika količina ukusa, posebno kada uzmemo u obzir da ova mašina izgleda još impresivnije nakon svih ovih godina.

McLaren F1, koga je njegov vlasnik kasnije slupao, predstavljao je najmoćniji automobil na svetu i dalje držeći rekord za najbrži automobil sa unutrašnjim sagorevanjem. Mask je kupio svoj primerak kao jedan od 62 ikada kreiranih, tačnije 106 automobila u liniji ukupno, ali svega 62 koji su bili ulično legalni, što preživele F1 modele trenutno čini veoma retkim.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group