Najnoviji Porsche salon smešten je u balonu na vrhu Alpa

Više slika

Više slika

Svako ko sada želi da osmotri izbliza najnovije modele kompanije Porsche, možda čak i poruči neki od njih, može posetiti jedno od postoji preko 700 predstavništva koja će rado pomoći...

Svaki od ovih salona nalazi se na raspolaganju svim zainteresovanima, a vrlo verovatno se nekoliko njih nalazi i u vašoj blizini. Međutim, ovo neverovatno mesto, kao što možete da vidite, predstavlja nešto sasvim drugačije.

Salon na vrhu francuskih Alpa namenjen je jednom vozilu i zapravo nije predstavništvo, već građevina duple kupole. Kako god da želite da nazovete ovaj prostor, moguće ga je pronaći na visini od oko 2.860 metara iznad nivoa mora.

Opisan kao „najviša prodavnica na svetu“, ovaj objekat jasnih geodetskih karakteristika poseduje model Cayenne, koji skijaši mogu obići, uživati u pogledu na njegove predivne zaštitne kupole, odmah do Rok restorana u alpskom odmaralištu Meribel. U ovom prodajnom mestu nalaze se hostesa i menadžer linije, koji u svakom momentu mogu odgovoriti na pitanja i upisati test vožnje u knjigu.

Testovi se ne održavaju na skijaškim padinama, na svu sreću, već duž planinskih i manje klizavih puteva, izabranih kako bi istakli upravljačke karakteristike modela sa petoro vrata kompanije Porsche – Macan, Cayenne, ali i novog Panamera Sport Turismo automobila.

Kupola je kreirana kako bi izdržala veoma oštre planinske uslove, velike količine snežnih padavina, niske temperature i do -25 stepeni Celzijusa, kao i vetrove koji mogu da dostignu brzine preko 130 km/h.

Postavljanje ovog objekta i samo stizanje na lokaciju nije predstavljalo lak zadatak, a sve strukturne komponente kupola morale su da budu transportovane helikopterom i izvlačene, uključujući i automobil, vozilima namenjenim snežnim terenima. Međutim, ovaj zahtevan poduhvat se definitivno isplatio kompaniji Porsche, koja je njime zainteresovala ceo svet, a ne samo posetioce ovog alpskog odmarališta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group