Poslednji Audi TT model zvanično spušten sa proizvodne trake

Više slika

Više slika

Audi je za prošlu godinu izbacio poslednja TT izdanja za različita tržišta širom sveta, pripremivši nas za neminovno...

Instagram post kompanije Audi Germany potvrdio je da je poslednji primerak ovog sportskog automobila sišao sa proizvodne trake u Mađarskoj, obeležavajući kraj dvadeset i pet godina duge karijere ove linije, koja se protegla u tri generacije.

Radi ove posebne okolnosti, cvetno dekorisana treća generacija TTS Coupe ispraćena je zajedno sa TT Coupe i TT Roadster konceptima iz 1995. godine, ali i drugom generacijom slavnih modela. Oznaka na šoferšajbni sugeriše da je kroz istoriju kreirano 662.762 Audi TT jedinice, u Györ fabrici kompanije u Mađarskoj, između 18.02.1998. i 10.10.2023. godine.

Poslednji Audi TTS finiširan je Chronos Gray Metallic nijansi sa Dark Chrome mat akcentima. Nije moguće videti ovaj model sa boka, ali on izgleda baš kao bronzani specijal koji uglavnom dolazi sa dvadesetoinčnim točkovima u mat bronzanoj ili crnoj boji, koje prate koloritno uklapajuće grafike sa četiri prstena.

TTS pokreće dvolitarski TFSI četvorocilindrični agregat dobar za 315 ks, što ga zvanično čini drugim najmoćnijim izdanjem treće generacije TT modela, baziranog na MQB platformi, odmah iza RS performance serije, koja je posedovala petocilindrične TFSI motore zapremine 2,5 litara, dobre za 394 ks.

Iako je proizvodnja ove linije završena za sva vremena, TT će i dalje biti dostupan za poručivanje sve dok njegove zalihe budu trajale. Brzo istraživanje zvaničnog sajta kompanije Audi, otkriva da kompanija trenutno poseduje 540 primeraka na lageru u svojoj zemlji, sa opsegom cena koji se kreće od 45.444 do 104.977 evra, u zavisnosti od verzije i željene opreme.

Instagram post, koji možete videti ispod, privukao je brojne komentare obožavalaca i vlasnika TT modela, od kojih je većina jako besna zbog prekidanja proizvodnje najpristupačnijeg sportskog automobila kompanije Audi, kako bi se forsirale trenutno daleko popularnije, električne SUV linije.

Tokom godina, pojavljivale su se brojne glasine i spekulacije o mogućem potpuno električnom ili krosoveru sličnom nasledniku TT linije, ali kompanija Audi nikada zvanično nije potvrdila potencijalni povratak ovog imena u budućnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audi Deutschland (@audi_de)

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group