Porsche ukida Macan modele standardnih motora do 2024. godine

Porsche Macan linija sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem biće prekinuta 2024. godine zbog sve većih pooštaravanja zakona u ovom polju...

Kompanija Porsche predstavila je novu Macan seriju sredinom prošlog jula, a ona je novim vlasnicima donela nešto vizuelnih poboljšanja i povećanje snage širom opsega. Nedavno je bilo potvrđeno da će Macan sa motorima unutrašnjeg sagorevanja nastaviti da se prodaje uporedo sa potpuno električnim verzijama linije, dok je tokom poslednjeg intervjua, proizvodni direktor linije, Sebastian Štajger, izavio je da će se motori unutrašnjeg sagorevanja zadržati oko tri godine.

Ulazna varijanta Porsche Macan modela trenutno je dostupna sa dvolitarskim turbo četvorocilindrašima, dobrim za 261 ks i 400 Nm obrtnog momenta. Bazna verzija može dostići stotku iz mesta za 5,8 sekundi, kada je opremljena opcionim Sport Chrono paketom. Srednja varijanta Macan S modela dolazi sa 2,9 litara velikim V6 agregatima, koji svojim vlasnicima donose 375 ks i 520 Nm obrtnog momenta. Ova verzija dostiže stotku za 4,4 sekunde.

Vrhunska ponuda čitavog opsega, Macan GTS, rejtirana je na veoma lepih 434 ks i 550,5 Nm obrtnog momenta, dok je prema navodima novi Turbo model takođe na putu, ali detalji njegovih performansi i dalje nisu objavljeni.

Što se tiče potpuno električnog Macan automobila, poznato nam je da će on biti podržan potpuno novom Premium Platform Electric (PPE) arhitekturom, kreiranom u saradnji brendova Porsche i Audi. On će imati identičnu 800 v jaku baterijsku tehnologiju kao i Taycan, ali bi trebalo vlasnicima da ponudi značajno veći prelazni opseg.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group