Porsche traktor za oranje njiva sa stilom

Više slika

Više slika

Dovoljno dugo, gotovo ni jedna generacija ljudi i poznavalaca automobilskog sveta, osim onih najljućih, nije znala koliko su se određene kompanije prostirale u različitim sferama...

Pored učešća u vojnoj mašineriji tokom nekoliko godina zlokobnog Drugog svetskog rata, različiti brendovi sarađivali su sa nacističkom Nemačkom i pomogli pokretanju njene vojne sile.

Ali kako ne bismo previše skrenuli sa teme, u ovom modernom dobu, kompanija Porsche zakoračila je u nove vode kreiranjem Cayenne modela 2002. godine. Međutim ovo nije bilo prvo dizel vozilo koje je nemački brend kreirao u svojoj turbulentnoj istoriji, niti prva mašina koja je bila sposobna za ozbiljne fizičke radove i nije se plašila da zaprlja svoje točkove.

Ova vizija nikada zapravo nije zaživela u punom potencijalu, jer je kompanija Porsche kreirala svega 125.000 traktora, što je itekako daleko od preko 20 miliona Type 1 Beetles koje je brend Volkswagen proizvela tokom godina u kojima je linija živela. Sa prejakom konkurencijom u vidu brendova John Deere i Caterpillar, čak četiri varijante Porsche traktora nikada nije otišlo dalje od nemačkog tržišta, dok je preko okeana svega 4.000 jedinica dobilo nove vlasnike. Upravo iz ovog razloga, neverovatno je redak primer videti jedan nemački traktor baš u Americi i to u izvrsnom stanju.

Ovaj Porsche Diesel Junior 108 L traktor iz 1960. godine, kupljen je od strane jednog Britanca, a trenutno se nalazi na listi aukcijske prodaje kompanije RM Sotheby's u Arizoni.

Model je predstavljen u besprekornom stanju, sa crvenom bojom karoserije, krem volanom i sedištem. Kao što možete videti na fotografijama, traktor je pravi dragulj i najverovatnije će predstavljati veliki dodatak svim Porsche kolekcionarima. Grube procene najavljuju zaradu između 30 i 40.000 dolara, ali ovaj traktor je procenjen bez rezerve, tako da niko ne može pretpostaviti gde će se na kraju cena zaustaviti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group