Porsche osvežava svoje stare modele novim informativno-zabavnim sistemima

Nisu uvek stil i performanse ono što čini nekada umetničko delo autoindustrije prilično prevaziđenim u poređenju sa današnjom mašinerijom...

Nažalost u svetu konektivnosti, mediji i komunikacioni sistemi predstavljaju nešto što modernim vlasnicima uvek fali. U novim automobilima Bluetooth, Apple CarPlay i digitalni radio uzimaju se zdravo za gotovo, ali oni su zapravo tehnologija koja itekako nedostaje modelima sa početka dvehiljaditih.

Pre dve godine, kompanija Porsche je krenula sa rešavanjem ovog pitanja, nudeći retrofit jednodelni DIN Porsche Classic Communication jedinicu informativno-zabavnog sistema sa ekranom osetljivim na dodir, namenjenu klasičnim 911 modelima i nazvanu DIN PCCM Plus postavkom za 996 generaciju 911 i originalne 986 Boxter modele. Sada, nemački proizvođač slično rešenje želi da ponudi za 997 generaciju 911 modela i 987 Boxter automobile, zajedno sa 987 Cayman kupe i Cayenne SUV serijama koje su usledili posle.

PCCM Plus sistem za 2003-2008 Cayenne seriju širi je od jedinica namenjenim sportskim automobilima i poseduje fizičke tastere na svakoj strani ekrana, umesto na njegovom dnu. Međutim, obe varijante koje se nude za dve vrste vozila stižu sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, Bluetooth konektivnošću, Apple CarPlay i Android Auto opcijama, zajedno sa satelitskom navigacijom i mapama obezbeđenim u 2D i 3D formatu.

Svim vlasnicima koji se odluče za menjanje starih sistema koji već poseduju navigaciju i dalje ostaje opcija da vide instrukcije sa strelicama na kontrolnoj tabli. Sa druge strane, Porsche je po prvi put razvio različite verzije ovih sistema za evropsko i američko tržište, sa jedinicama koje će se prodavati kod nas u pratnji DAB+ digital radio uređaja i onim koje će preći preko okeana opremljenim SiriusXM satelitskim prijemnikom.

Tu su još i putni kompjuter i u 911, Boxster i Cayman verzijama opciono odlaganje ličnih podešavanja za stvari kao što su svetla, brisači, kontrola klime i zaključavanje vrata, u zavisnosti od toga koja se oprema već nalazi u automobilu. Novi informativno-zabavni sistem dolazi sa cenom od 1.520,37 evra u Nemačkoj, ali je potrebno platiti još nešto više za mapirane podatke.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group