Porsche i TAG Heuer prenose svoje prijateljstvo na novi nivo

Više slika

Više slika

Podstaknuti zajedničkom istorijom u čijem su jezgru inovacije i moto trke, predvođeni vizionarskim porodicama čije su ih vrednosti preduzetništva, preciznosti i performansi izbacile u prvi plan njihove industrije, TAG Heuer i Porsche udružuju snage da bi predstavili opsežno partnerstvo koje će uspostaviti novi standard za integraciju brenda.

Generalni direktor TAG Heuer brenda, Frederik Arno, kaže da je pravi trenutak za partnerstvo njegovog brenda sa Porscheom: „TAG Heuer i Porsche imaju zajedničku istoriju i vrednosti, naravno, ali što je još važnije, delimo stav. Kao i Porsche, i mi smo u srcu avanturisti, uvek u potrazi za visokim performansama. Sa ovim savezom, TAG Heuer i Porsche konačno se zvanično okupljaju nakon decenija bliskih susreta i stvoriće neusporediva iskustva i proizvode za kupce i obožavaoce koji su strastveni i prema našim brendovima i onome za šta se zalažemo. “

„Snažno prijateljstvo našeg brenda sa TAG Heuer postoji već decenijama i više sam nego srećan što sada preduzimamo sledeće korake u okviru strateškog partnerstva“, kaže Detlev von Platen, član izvršnog odbora za prodaju i marketing u Porsche AG. „Spajamo ono što naši kupci najviše vole kod oba brenda: autentično nasleđe, uzbudljive sportske događaje, jedinstvena životna iskustva i ispunjenje snova. I TAG Heuer i Porsche teže stvaranju jedinstvenih, čarobnih trenutaka za naše zajednice. Sada se radujemo što ćemo to učiniti zajedno “.

TAG Heuer i Porsche – dve istorije, jedna strast

TAG Heuer i Porsche imaju brojne zajedničke stvari, od njihove bogate istorije i reputacije za inovacije do najsavremenijih tehnologija, moćnog i nezavisnog načina razmišljanja i sposobnosti za izvrsnost u dizajnu. I više od pola veka, njihove priče su se preplitate na zamršeni, intrigantni način. Naravno, može se izneti argument da se određene sličnosti nasleđa mogu pratiti sve do vremena kada su obe kompanije osnovali samouki preduzetnici. Edvard Hojer i Ferdinand Porše bili su vizionari i pioniri čije su kreacije zauvek promenile izabrana polja. Hojer je bio odgovoran za prvi proizvedeni hronograf, a Porsche je izumeo električni motor.

Oba ova dostignuća zaradila su medalje na Svetskim sajmovima održanim u Parizu u razmaku od 11 godina. Hojer je počastvovan 1889. godine, a Porše je predstavio prvi Lohner-Porsche Electromobile sa ovom inovacijom na izložbi u Parizu 1900. godine.

Predivno prijateljstvo počinje … i cveta

Pravi kamen temeljac novog partnerstva su potomci osnivača brendova. Sin Ferdinanda Poršea, Ferdinand Anton Ernst ili „Ferri“, pridružio se očevoj inženjerskoj kancelariji 1931. godine u dobi od 22 godine i osnovao marku automobila koja nosi porodično ime 1948. godine. Za nekoliko godina, ime Porschea bi je povezano sa trkačkim uspesima širom sveta - uključujući pobedu u klasi na trci Carrera Panamericana 1954. U čast svog uspešnog učešća, Porsche svoj najmoćniji motor naziva „Carrera“.

Praunuk Edvarda Hojera, Džek vodio je kompaniju porodice decenijama. 1963. stvorio je prvi hronograf Heuer Carrera, dizajniran da vozačima na brzinu u trenutku pokaže pravo vreme. Ovaj revolucionarni časovnik i Porscheov najmoćniji Carrera motor objedinili su Porsche i Heuer - po prvi put - u duhu „Carrere“ (ili „trke“), koja je oličavala ambiciju, brzinu i tehničku izvrsnost.

Džek Hojer je takođe bio odgovoran za Heuer Monaco, prvi automatski hronografski sat vodootpornog kvadratnog oblika. Njegovo ime dočaralo je Grand Prix Monaka, kao i čuveni reli Monte Carlo Kneževine, koji je Porsche osvojio sa svojim potpisanim modelom 911 u tri uzastopne godine, od 1968. do 1970. godine. Baš kao što je Porsche 911 uradio za automobile, Heuer Monaco - sa svojim prepoznatljivim kućištem, plavim metalnim brojčanikom, crvenom kazaljkom i krunom pozicioniranom na levoj strani kućišta - raskinuo je sa poznatim dizajnerskim kodovima tradicionalne izrade satova.

Inovacije Heuer Monaco imale su značajne finansijske troškove, a kao alternativu skupoj reklamnoj kampanji, Džek Hojer je dalje zacementirao vezu svog brenda sa Porscheom kreativnim sponzorskim aranžmanom sa Friburgom, trkačkim vozačem sa sedištem u Švajcarskoj i distributerom Porschea Džoom Sifertom. 2005. godine, na premijeri filma Jo Siffert: Live Fast - Die Ioung, Džek Hojer se setio uslova njihovog ugovora: „U zamenu za 25.000 CHF, stavio bi naš logo na svoj automobil i odelo. Pored toga, mogao je da kupi naše satove po veleprodajnim cenama i da ih preprodaje svojim trkačkim prijateljima uz značajan profit, što je i učinio sa velikim uspehom, jer je polovina F1 nosila satove Heuer do kraja sezone 1969. “

Upravo je ta veza dovela do toga da je Stiv Mekvin nosio logotip Heuer na svom trkačkom odelu tokom snimanja filma Le Mans 1970. godine, u kojem je vozio Porsche 917. Zagonetni američki glumac rekao je u to vreme, „vozim isti automobil kao Džo Sifert, i želim da nosim isto odelo kao i on. “

Postojala je još jedna važna - i formalnija veza između Porschea i Heuera, tačnije TAG Heuer, ime koje je švajcarska marka satova preuzela kada je prodata TAG Grupi sredinom 1980-ih. Zajedno su brendovi razvili i proizveli TAG-Turbo motor koji je omogućio McLarenovom timu da osvoji tri uzastopne F1 svetske titule: sa Nikijem Laudom 1984. godine, a potom Alenom Prostom 1985. i 1986. godine.

1999. odnos je još više ojačao - od takmičenja za Porsche Carrera Cup i Supercup, praćeno Svetskim prvenstvom u izdržljivosti i još mnogo toga je tek dolazilo. TAG Heuer, kao osnivač prvenstva Formule E, pomogao je da se podigne profil uzbudljivih trka jednoseda u električnim automobilima. Porsche je stvorio sopstveni tim Formule E sa TAG Heuer-om kao vremenskim partnerom 2019. godine, označavajući polaznu tačku za još snažniju i dalekosežniju saradnju. A 2021. godine to „prelepo prijateljstvo“ postalo je holističko zvanično partnerstvo sa brendom, proslavljeno časovnikom specijalnog izdanja koji s ponosom proglašava „Vredelo je čekati!“.

Nova sportska partnerstva za 2021.godinu

Zajedno sa TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph modelom, koji je predstavljen u nastavku sa zapanjujućim detaljima, 2021. godina imaće bogat portfolio zajedničkih projekata koji odražavaju posvećenost TAG Heuer i Porsche brendova brzinama i preciznim sportovima.

Moto sport: nastavak nasleđa

Temelji duge, jake veze između TAG Heuer i Porschea je moto sport svetske klase i verujemo da u narednim godinama ova uzbudljiva takmičenja biti u srcu novog partnerstva. TAG Heuer Porsche Formula E Tim ušao je u istoriju u svojoj debitantskoj sezoni. To je postavilo prekretnicu na otvaranju u Diriyah (SA) u novembru 2019. godine, kada je Andre Loterer prešao cilj na drugom mestu: to je prvi put da je novajlijski tim završio na postolju u svojoj prvoj trci od prve sezone od 2014 / 2015. Tokom druge godine, TAG Heuer Porsche Formula E tim neće samo nastaviti da privlači nove navijače na stazu na kojoj se nadmeću električni automobili, već će se boriti i za Svetsko prvenstvo. Za volanom najnovijeg Porscheovog potpuno električnog trkačkog automobila, 99Ks Electric, biće vozači Andre Loterer i njegov novi saigrač Pascal Verlein.

Porsche se duže vreme ističe u izdržljivosti i zajedno sa TAG Heuer brendom, njegov GT tim je dobro pripremljen za predstojeće FIA-ino svetsko prvenstvo u izdržljivosti (WEC). Prekretnica će takođe obuhvatiti serijska partnerstva u deset izdanja svetske serije Porsche Carrera Cup sa jednim pravcem.

Pored fizičkih takmičenja, TAG Heuer se takođe bavi virtuelnim trkama podržavajući Porsche TAG Heuer Esports Supercup. Sa tako bogatim zajedničkim nasleđem na stazi, TAG Heuer prirodno stupa kao globalni partner i na Porsche ’klasičnim’ događajima i skupovima.

Jedna ekipa, na svakom terenu

Pored široko zasnovanog partnerstva u auto-sportu i esportu, TAG Heuer i Porsche takođe dele strast za dve druge popularne aktivnosti, golf i tenis. Golf je bio glavna tačka razvoja satova TAG Heuer Connected poslednjih godina, s tim što je TAG Heuer Golf aplikacija ponudila najbolje iskustvo u klasi stotinama hiljada igrača. Porsche sa svoje strane vodi sopstvene golf aktivnosti poput Porsche Golf Cup-a, a sponzor je Porsche European Open golf turnira od 2015. godine, kome će se pridružiti i TAG Heuer.

Porscheova podrška tenisu uključuje sopstveni turnir, Porsche Tennis Grand Prix u Štutgartu, čiji će TAG Heuer biti službeni partner za vreme, satove i hronograf, a koji uključuje neke od najtalentovanijih žena u igri. Ovo dolazi iz već istaknutog prisustva TAG Heuera na terenu i kroz partnerstva sa teniserima svetske klase. Udruživanje snaga u ovim sportovima bio je očigledan sledeći korak za obe kompanije.

Za takmičara u svakom od nas

TAG Heuer i Porsche znaju da njihovi klijenti i obožavaoci nisu samo posmatrači. Oni su svakodnevni tragači za uzbuđenjem željni prihvatanja novih izazova i stvaranja vlastitih tragova. Oni veruju da lepo dizajnirani predmeti ne bi trebalo da se zaključavaju u sef ili čuvaju u garaži, već da se koriste, testiraju i da se u njima uživa. Upravo za ove entuzijaste TAG Heuer i Porsche stvaraju nezaboravne trenutke kroz različite formate Porsche iskustva.

Proslava partnerstva: TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph

Carrera: ikona imena koja je generacijama povezana sa TAG Heuer i Porsche - tako da je to bio prirodan izbor za prvu kreativnu saradnju sa proizvodima. Omaž nasleđu dve legendarne marke, kako na trkačkoj stazi, tako i van nje, novi hronograf nudi prvi uvid u to šta mogu zajedno postići.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph je izvanredan primer koordinacije i saradnje. Zasnovan na dizajnu Carrera Sport Chronograph kompanije TAG Heuer, sa prepoznatljivom tahimetarskom skalom ugraviranom na maski, on uvodi niz karakteristika inspirisanih Porscheovom suštinom dizajna. Kao ubedljiv spoj dve ikone performansi, kvaliteta i inovativnosti, ovaj hronograf je bešavna mešavina Porsche i TAG Heuer univerzuma, odražavajući izvrsnost oba imena bez razblaživanja suštine bilo kog.

Porscheov ugravirani natpis vidljiv je na maski, a nepogrešivi font se takođe koristi za indekse. Porscheove boje crvene, crne i sive - koje takođe podsećaju na istorijske modele Heuer - ugrađene su u čitav sat, a na prozirnom ekranu kroz prozirnu kristalnu masku možemo videti oscilijaruću masu, koja je redizajnirana u znak poštovanja za Porscheov proslavljeni volan. Efekat asfalta na brojčaniku, stvoren specijalno za ovaj sat, savršeno izražava strast prema putu, dok arapski brojevi predlažu brojeve na kontrolnoj tabli finih sportskih automobila Porsche.

Ovaj revolucionarni časovnik predstavljen je ili na mekom kaišu od luksuzne teleće kože i inovativnim šavovima koji odzvanja Porscheovim enterijerom ili na međusobno povezanoj narukvici koja odražava pojednostavljeni trkački dizajn. U središtu ovog zapanjujućeg časovnika je interno proizvedeni pogonski sklop, Caliber Heuer 02 sa impresivnom rezervom snage od 80 sati. Vertikalna kvačila i točak stuba hronografskog mehanizma pokazuju nepokolebljivu potražnju brendova za apsolutnom preciznošću.

Konačno, TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph je specijalno izdanje i isporučuje se u pakovanju po meri sa bojama i stilom u skladu sa izvanrednim satom iznutra. Crna kutija sata sadrži logotipe TAG Heuer i Porsche u beloj boji. Unutar kutije je crna putna torbica savršene veličine sa nepogrešivo Porsche crvenom unutrašnjošću.

Zvanično partnerstvo između TAG Heuer i Porschea možda je na početnoj liniji, ali je izgrađeno na izvanrednim osnovama: zajedničkom nasleđu i zajedničkim interesima dve najomiljenije i najdinamičnije luksuzne svetske marke. To je prijateljstvo koje odražava snove i težnje vizionarskih porodica osnivača. To je istinska saradnja razvijana decenijama na nekim od najizazovnijih trkališta na svetu i na zglobovima vozača koji su bili samo otelotvorenje gesla Džeka Hojera „Vreme se ne zaustavlja. Zašto bismo mi? “

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group