Pobednik Le Mana poželeo 911 GT3 u liveriji svog trkačkog modela

Slavni italijanski trkački veteran i preduzetnik Paolo Barila, poznat je kao osvajač Le Mans trke, ali odnedavno i kao vlasnik unikatnog Porsche 911 GT3 modela koji poseduje više nego posebnu liveriju...

Ovaj sportski vozač osvojio je legendarnu trku izdržljivosti 1985. godine, za volanom svog privatnog Porsche 956 trkačkog modela, a sada je kupio predivni Porsche 911 GT3, specijalno kreiran za njega u identičnoj liveriji.

Automobil je kreiran od strane Porsche Exclusive Manufaktur divizije inicirajući njen Sonderwunsch program. Paolo Barila je poželeo GT3 mašinu za svoj šezdeseti rođendan i bio je potpuno uključen tokom čitavog njenog dizajnerskog procesa. Zapravo, pored čestih konsultacija i poseta centrali nemačkog brenda, ovaj slavni kupac je takođe sam spojio menjač i motor svog automobila, uz pomoć specijalnog uređaja za šrafljenje sa kontrolom obrtaja.

Specijalna liverija karoserije kombinuje Summer Yellow farbu sa belim akcentima i crnim repom. Broj sedam ponosno je smešten na haubi i vratima, baš kao i na originalnom trkačkom modelu. Ostali detalji uključuju prednju stranu, krila i okruženje farova u istoj žutoj nijansi, akcentovane crnom linijom na lajsni spojlera, nešto širim pragovima, rubovima zadnjih točkova i crnim zadnjim krilom, specijalno dizajniranim i testiranim u aero-tunelu.

Felne različitih boja predstavljaju izuzetnu karakteristiku i finiširane su belom bojom na prednjoj osovini i zlatnom na zadnjem delu. Poslednje, ali ne i najmanje važno, jeste to što su B stubovi karoserije dobili lični potpis vlasnika i italijansku zastavu. Unutar putničke kabine moguće je videti specijalno kreirane zaštite gaznog dela ispod vrata kao omaž 956 modelu, posebni Le Mans 1985 logo na naslonima za glave sedišta, sa kontrastnim konturama trkačke staze u žutoj boji i predivno dizajniranim šaltheblom od aluminijuma.

Kreiranje ovog projekta zahtevalo je tri godine, od prve skice do konačnog proizvoda, sa razvojem koji je startovao na prethodnoj generaciji GT3 (991.2) i završio se na poslednjem 992 modelu. Grant Larson, dugogodišnji dizajner kompanije Porsche, izjavio je da je u ovom projektu najveći izazov predstavljalo prebacivanje grafike sa ravne površine 956 trkačke mašine na oble konture 992 modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group