Pirelli podržava superelitu novim gumama za Ferrari 250 GTO

Više slika

Više slika

Na svetu postoji jedno carstvo, a u njemu caruje svega 39 Ferrari 250 GTO modela, mada, ni ova minimalna brojka nije sprečila kompaniju Pirelli da za najskuplje automobile na svetu kreira pneumatike...

Nazvane Stelvio Corsa, ove gume izgledaju neverovatno slično originalnim koje su izašle iz fabrike zajedno sa 250 GTO modelima i sa kojima su prodavane. Međutim, nove gume koriste daleko moderniju tehnologuju radi boljeg prijanjanja i manjeg habanja, a ponuđene su ekskluzivno za 250 GTO automobile.

Kako je rečeno, inžinjeri kompanije Pirelli koristili su identične parametre koji su bili u upotrebi šezdesetih godina prošlog veka, kako bi njihov proizvod komplementirao vešanju i mehaničkim karakteristikama ovog legendarnog modela. Štaviše, koristili su arhivske snimke kako bi pronikli u besprekorne tehnike ovog istorijskog procesa, dalje korišćenog za razvoj ličnih Pirelli Stelvio Corsa setova.

Gume su ekskluzivno ponuđene u 215/70 R15 98W veličini napred i 225/70 R15 100W pozadi, a ujedno predstavljaju poslednji dodatak Pirelli Collezione opsegu, koji uključuje pneumatike namenjene istorijskim modelima kompanija Maserati, Porsche i mnogih drugih.

Kada uzmemo u obzir da, dobro održavani 250 GTO modeli mogu biti prodati po ciframa od preko 45 miliona evra, verovatno ima smisla osigurati da svaki od njih posduje komplet kvalitetnih i potpuno novih guma.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group