Peugeot uskoro ukida 208 varijantu sa troje vrata

Više slika

Više slika

Ukoliko ste jedan od nekolicine ljudi koji su zainteresovani za verzije Peugeot 208 modela sa troje vrata, možda bi bilo bolje da požurite sa svojim depozitom...

Ovo se preporučuje zato što će francuski proizvođač automobila uskoro prekinuti proizvodnju ovih modela. Sudeći prema izjavama koje dolaze iz izvora bliskih kompaniji, manje praktičan model prestaje da se proizvodi u roku od nekoliko nedelja.

Ovakva odluka je donešena zbog slabe prodaje ovih automobila na većini tržišta, što svakako ne predstavlja nikakvo iznenađenje, jer su brojni proizvođači već preduzeli slične strategije.

Na primer, na tržištu ne postoji verzija Renault Clio modela sa troje vrata već nekoliko godina unazad. Volkswagen ne nudi svoj Polo u varijanti ovog stila karoserije, ali ni kompanije Seat i Kia takođe, sa svojim modelima Ibiza i Rio, što itekako označava poziv na uzbunu.

Međutim, ova niša B segmenta neće umreti u skorije vreme, jer i dalje postoje vozila kao što su Ford Fiesta, Opel/Vauxhall Corsa i MINI, koja i dalje nude svoje karoserije u formama sa troja vrata.

Odluka o ukidanju verzije ovog kompakta sa troje vrata kompanije Peugeot, predstavlja model 208 kao finalnu liniju ovog stila, a automobil se ujedno neće pojaviti sa ovim izgledom na 2018 Paris Auto Show sajmu automobila, kada se smatra da će sledeća generacija linije nastupiti zvanično.

Brend u vlasništvu PSA grupacije neće zaustaviti svoju ukupnu proizvodnju sa ovim prethodno pomenutim automobilima, jer će nastaviti da investira u svoje linije i budućnost mobilnosti. Prema tome, možemo očekivati još nekoliko krosovera i terenaca sa logoom lava tokom sledećih nekoliko godina, zajedno sa širokom paletom elektrifikovanih modela i naravno, flotama veoma interesantnih koncepata, po kojima je ovaj francuski brend itekako poznat.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group