Originalni Ferrari alat kao pravo blago na tržištu


Za sve kolekcionare skupocenih i retkih klasika, na tržištu se pojavila jedna neverovatna kolekcija alata, koja će sledećeg meseca biti prodata na jednoj aukciji...

U pitanju je kompletni, originalni set alata za Ferrari 275 GTB automobil, koji je sam po sebi redak i cenjen kolekcionarski primerak. Ferrari 275 GTB je dvosed grand touring kupe mašina, koju je slavna italijanska marka proizvodila između 1964. i 1966.godine. U pitanju je jedan od najpoželjnijih klasičnih Ferrari modela iz zlatne ere ovog brenda, pa ne predstavlja nikakvo čudo kada se ovakav model na aukciji proda i za nekoliko miliona dolara.

Ipak, kolekcionari koji kupuju takve klasične modele, obično žele da oni budu u apsolutno originalnom stanju, kompletni sa svakim fabričkim delom. Originalni Ferrari komplet alata jedna je od najvažnijih stavki na toj listi. Po svemu sudeći, jednom Ferrari 275 GTB modelu upravo ova kutija alata nedostaje, a sada je svi zainteresovani mogu kupiti preko aukcijske kuće Bonhams.

Komplet alata dolazi u vidno korišćenoj kožnoj torbi, oporemljenoj setom ključeva i šrafcigera, kao i specijalnim ključem koji se koristi za podešavanje karburatora. Baš kao i svi drugi kompleti alata iz te ere, ovaj se otvara kako bi nam pokazao svoje uredno organizovane, ali veoma interesantne instrumente za rad.

Pored svih ključeva i šrafcigera različitih dimenzija, komplet sadrži i Bellux Roadside Reflector – bezbednosni trougao - u svom originalnom plastičnom omotaču. Iz aukcijske kuće Bonhams procenjuju da će se ovaj komplet prodati po ceni u rasponu od 6.500 do 9.500 hiljada evra, kada se ona bude održala u Londonu trećeg decembra.

Iako nama možda deluje kao kakva sitnica, ovaj izvanredni detalj svakako privlači veliku pažnju svih kolekcionara Ferrari modela, posebno istaknutih ljdudi koji se bave kupovinom i garažiranjem klasičnih automobila italijanskog brenda. Dodatno, niko se normalan ne bi žalio da poseduje ovakav komplet u svojoj garaži, čak i bez parkiranog Ferrari automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group