Opel dobija novi program za električna vozila

Više slika

Više slika

Fabrike PSA Grupacije deluju daleko produktivnije nego one koje operišu pod okriljem nedavno sastavljene saradnje kompanija Opel/Vauxhall, sudeći prema generalnom direktoru ovog brenda Karlosu Tavaresu...

Tavares je pre nekoliko meseci posetio fabrike kompanije Opel u Saragosi i Ruselheimu u Nemačkoj, kako bi uporedio sa ličnim pogonima PSA grupacije. Najveća primećena razlika do sada, deluje prilično veliko, a kao što je generalni direktor potvrdio tokom prethodnog frankfurtškog sajma automobila, sve navodi na to da je fabrička struktura PSA grupacije daleko produktivnija i efikasnija od svih pogona kompanije Opel.

PSA je predstavila restrukturni plan za nemački brend, a on uključuje redukciju broja modela i njihovu prodaju kako bi se sva pažnja usmerila na segment visoke margine, kao i razvoj električnih tehnologija za nove vlasnike. PSA grupacija takođe će vezati kupovne aktivnosti kompanije Opel sa svojim ličnim i lansiraće nemačku marku na novim tržištima gde se pre toga, dok je bila u vlasništvu GM-a, smatrala pravim tabuom.

Ove promene su samo neke od ključnih tačaka generalnog plana PSA grupacije koji ona poseduje spreman za brend Opel, plana koji će biti predstavljen u narednih nekoliko dana od strane generalnog direktora kompanije Mihaela Lošhelera.

PSA planira da koristi tehnički centar Rüsselsheim brenda Opel kao radionicu za kreiranje parcijalnih ili potpuno električnih modela svih budućih serija grupacije. Ostali očekuju proglašenje mera koje uključuju smanjenje troškova vezanih za radmnu snagu, ali ovi detalji će biti predstavljeni tokom oficijalnog izlaganja.

Od sada pa na dalje, svi budući Opel modeli biće bazirani na PSA platformi, koristiće motore, menjače i ostalu tehnologiju grupacije. Ovo će takođe pomoći brendu Opel da dostigne veliku efikasnost emisija izduvnih gasova, dok se ciljana redukcija očekuje koliko sa trenutnim pogonskim sklopovima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group