Odaberite najbolje zimske gume - 9 najboljih modela

Više slika

Više slika

Svakog novembra, vozači gledaju da nađu najbolje gume za svoje automobile, koje će im odgovarati po kvalitetu, ali i po ceni…

Kao što i sami znate, dobra guma glavu čuva. Od prvog novembra svake godine, pa sve do prvog aprila sledeće, vozači su zakonski obavezni da imaju zimske gume na sva četiri točka, a ne samo na pogonskoj osovini, samo u zimskim uslovima snega, leda ili poledice. Mi vam ipak savetujemo da gume zamenite pre pogoršanja vremena, jer ćete ih verovatno pronaći po povoljnijoj ceni i spremni ćete dočekati prve dane zime.

Po svom sastavu, zimske gume se znatno razlikuju od letnjih i to je sa razlogom tako. One bolje prijanjaju za podlogu odnosno drum, te im se na taj način povećava trenje po klizavim površinama, poput snega ili leda. One takođe imaju rotaciju, pa ih ne možete postaviti na bilo koji točak. Njihova rotacija mora biti usmerena u pravcu kretanja automobila, kako bi njihove šare, koje su njihov ključni deo, mogle da obave svoj posao kako treba.

Kod zimskih guma, šara i jeste najvažnija. Dubina i vrsta šare ćete odrediti stabilnost gume, njenu trakciju i količinu vode i snega koje će izbacivati, pa je iz tog razloga da prilikom kupovine zimskih guma odaberete onu sa dobrom šarom, koja će vam pružiti bezbednu vožnju tokom onih mokrih i snežnih dana.

Kvalitetne gume će vas svakako koštati više, pa na osnovu uslova vožnje koje možete očekivati u svom mestu stanovanja sami odaberite kakve su vam gume potrebne. Ako živite u mestu u kom padne velika količina snega, bolje vam je da kupite skuplji model, jer će vam on pomoći da se izborite sa svim vremenskim uslovima. Ako živite u mestu gde snega i nema baš mnogo, gume osrednjeg kvaliteta sa slabijim šarama će vam biti sasvim dovoljne.

Mi vam ovog puta predstavljamo gume, koje su se pokazale kao najbolji zimski pneumatici:

09. Michelin X-Ice Xi3

08. Barum Polaris 3

07. Glislaved Nord Frost 100

06. Bridgestone Blizzak WS80

05. Pirelli Ice Zero FR

04. Michelin Latitude X-Ice Xi2

03. General Tire AltiMAX Arctic

02. Bridgestone Blizzak DM-V2

01. Continental WinterContact SI

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group