Novi Subaru BRZ i Toyota GR86 osvojili najviše ocene na kreš testovima

Među brojnim pohvalnim aspektima koje novi 2022 Subaru BRZ i Toyota GR86 poseduju, ukoliko nemate ništa protiv malih automobila, tu je i činjenica da su oba i dalje namenski funkcionala, za razliku od superautomobila koji dolaze po ogromnim cenama...

Međutim, ova dva modela su, sudeći prema rezultatima poslednjih tekstova, izdevednih od strane Insurance Institute for Highway Safety ustanove, veoma bezbedna takođe. Dva mala sportska automobila, bazirana na identičnoj platformi dobila su najviše ocene i nagradu Top Safety Pick+ na poslednjim testovima.

Kako bi ovo postigla, vozila moraju dobiti dobru ocenu u svih šest IIHS procena otpornosti na sudare, uključujući testove sa malim preklapanjem na vozačevoj strani, prednjim malim preklapanjem na strani suvozača, prednjim umerenim preklapanjem, originalnom stranom, testom čvrstine krova i testovima naslona za glavu.

Kao dodatak svemu ovome, vozila takođe moraju biti dostupna sa sistemom za prevenciju čeonog sudara, kako bi zaradila napredni ili superiorni rejting u 'vozilo na vozilo' i 'vozilo na pešaka' udarnim procenama. Na kraju, kako bi se zaslužio Top Safety Pick+ atest, automobili moraju imati dobar ili prihvatljiv standard farova u okviru svih varijanti modela koji dolaze unutar jedne linije.

Na IIHS testovima, dva sportska automobila ispunila su sve ove kriterijume, a među njima dostupno je čak četiri vrste farova od kojih su sve dobile dobar rejting, dok su sva vozila opremljena automatskim menjačima, koja predstavljaju 70% od ukupne prodaje GR86 linije, došla sa sistemom za sprečavanje sudara, koji je odneo superiorni rejting u prethodno navedenim testovima.

Oba automobila pokreće 2,4 litara veliki četvorocilindrični bokser motor, koji stvara 228 ks i 249 Nm obrtnog momenta. Dve linije su takođe dizajnirane posebno radi vozačkog zadovoljstva, dok brojni stručnjaci istovremeno nazivaju Toyota jedinicu pravim užitkom na trkačkoj stazi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group