Novi Land Cruiser modeli poseduju tajnu koja je slučajno otkrivena

Toyota Land Cruiser predstavlja pravu ikonu automobilske industrije, međutim, modeli ove linije su takođe veoma popularna meta lopova, koji im neretko skidaju brojeve i koriste za svoje dalje kriminalne akcije...

Međutim, japanski brend za ovo sada ima rešenje. U nedavnom ruskom predstavljanju potpuno novog Land Cruiser modela, voditelj emisije istakao je nekoliko malih tačaka smeštenih na karoseriji vozila u blizini akumulatora. Ove tačke ne deluju kao ništa posebno, ali one, kada ih pogledate putem mikroskopa, otkrivaju identifikacioni broj vozila malim slovima, čitano u oba smera.

Naravno, ukoliko lopovi vide ovaj snimak, oni će znati gde da traže ove tačke i jednostavno ih mogu ukloniti. Međutim, potpuno je moguće da je kompanija Toyota upotrebila ovakav sistem i na drugim mestima koje je teško pronaći na Land Cruiser modelima, ali na definišućim tačkama za koje samo proizvođač zna. Ukoliko neki Land Cruiser bude ukraden i njegov vidljivi identifikacioni broj bude uklonjen, ovi mali skriveni elementi mogu pomoći vlastima da ih pronađu.

Što se tiče ove linije, Toyota je potvrdila da je zamolila domaće kupce da potpišu ugovor koji potvrđuje da njihova vozila neće biti preprodavana. Japanski brend nije precizirao trajanje ovog ugovora, ali pojedini izveštaji sugerišu da će ova klauzula važiti tokom četiri godine od kupovine automobila. Prema lokalnim medijima, kompanija Toyota je krenula ovim putem kako Land Crusier modeli ne bi završavali u pojedinim zemljama u kojima ih mogu koristiti militanti ili terorističke organizacije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group