Nova Putinova limuzina

Vladimir Putin dobija novu limuzinu, koja je nazvana Kortezh...


 

Projekat Kortezh, koji je koštao 54 miliona dolara ove godine, će doneti vozilo koje je namenjeno prevozu najviših zvaničnika ruske federacije, kako prenosi Moscow Times. 

Biće u ponudi u četiri varijante, kao limuzina, sedan, SUV i minivan, a za razliku od Cadillaca kojim se vozi predsednik Amerike, Barak Obama, koji je nazvan Zver, biće dostupan svim Rusima koji mogu da ga priušte, pošto kompanija planira da proizvede po 4-5 000 primeraka svake verzije. 

Prizvodnja kreće naredne godine, u Central Scientific Research Automobile and Automotive Engines Institute (NAMI) u Moskvi, a prve godine će odatle izaći 200 primeraka, dok će ostatak stići do 2020. 

 

 

Porsche je bio zadužen za razvijanje pogona za Kortezh, što je potvrdio i ministar Denis Menturov, a preneo Sputnik News. Ipak, ne zna se koji će se tačno motor naći ispod haube. Možda je u pitanju V12 turbo sa 800ks, koji se pominjao u prethodnim izveštajima. 

Isporuke prvih primeraka Kortezh modela će početi krajem 2017. i početkom 2018. rekao je Manturov, a predsednik Putin bi trebao među prvima da dobije svoj primerak

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group