Nova Lotus linija hiperautomobila dobija zvuk legendarnog Type 49 modela

Više slika

Više slika

Kompanija Lotus postala je partner sa proslavljenim britanskim producentom Patrikom Patrikiosom, kako bi razvila zvuk svojih predstojećih Evija električnih hiperautomobila...

Patrikios, koji je pisao i proizveo muziku za zvezede kao što su Olly Murs, Sia, Britney Spears, Pixie Lott i brojni drugi, koristio je motorni zvuk ikoničnog Type 49 F1 modela kao polaznu tačku za novi zvučni potpis modela Evija.

"Sastao sam se sa razvojnim timom u sedištu kompanije kako bismo razgovarali o svemu što bi ovaj zvuk trebalo da bude", izjavio je Patrik. "Želeli smo nešto što može povezati novi električni model sa kompanijom Lotus, tako da smo odlučili da napravimo potpune audio nacrte za nove električne automobile kompanije."

Patrikios je preuzeo snimke Type 49 modela digitalno ih obradivši, ubrzo shvatajući da kada se njegova nota motora pomalo uspori, stvara sličnu frekfenciju pravih vozačkih zvukova koji dolaze iz pogonskih sklopova Evija električnih autmobila.

"Podesio sam brzine ponavljanja i digitalne filtere Type 49 modela kako bih generisao zvučne efekte Evija modela, što je samo po sebi predstavljalo organski proces," dodao je producent. "Svi smo želeli nešto što može stvoriti emotivnu konekciju između vozača i automobila. Zvuci su veoma uticajni kada dođe do stvaranja i formiranja emocija, dok obogaćivanje ovakvog ključnog segmenta predstavlja neraskidivi deo Lotus iskustva."

Iako je primarni zadatak producenta predstavljalo kreiranje audio potpisa Evija hiperautomobila, on je takođe razvio i različite tonove nove linije britanskog brenda, upotrebljene na svemu, od aktivacije i indikatora, do upozorenja za nevezani pojas.

Legendarni Lotus Type 49 pobedio je u svojoj prvoj trci 1967. godine na Dutch Grand Prix, sa Džimom Klarkom za volanom, a našao se na pol poziciji u svakoj sledećoj trci te sezone. Sledeće godine, Graham Hil je sa ovom mašinom osvojio prvo mesto u vozačkom delu šampionata.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group