Nissan 'Smell My Dust' parfem: Spoj trešnjinog cveta i mirisa spaljene gume

Dok ovo može delovati kao kasna prvoaprilska šala, Nissan je zapravo napravio parfem inspirisan automobilima…

Kao ljubitelji automobila, postoje mirisi u kojima uživamo, a koji drugima nisu prijatni - benzin, dim guma, motorno ulje, da navedemo samo neke. Nissan se nada da će privući ljubitelje automobila svojim novim parfemom pod nazivom 'Smell My Dust'.

Parfem je predstavljen kroz intrigantan – ali pomalo jeziv – video objavljen na društvenim mrežama od strane Nissan Nismo stranice pred predstojeću Formula E trku u Šangaju. Iako cela stvar deluje kao pametan marketinški trik, izgleda da Nissan zaista planira da proizvodi i prodaje ovaj parfem.

Nissan tvrdi da miris kombinuje aromu trešnjinog cveta sa mirisom guma koje se tope na asfaltu, navodno hvatajući suštinu svog Formula E tima. Kombinovanje ova dva mirisa zvuči pomalo čudno, ali pojedinačno su prijatni, pa možda stvaraju ugodan miris kada se spoje.

"Novi miris Nissan Formula E tima kombinuje tonove Sakure, cveta prikazanog na automobilima, sa mirisom ostataka guma sa Nissan e-4ORCE 04 trkačkih automobila kako bi stvorio iznenađujuću kombinaciju," rekao je Nissan u izjavi.

"Gornja nota grana trešnjinog cveta i ruzmarina kombinovana je sa sagorelim šećerom i drvenastim tonovima. Rezultat je parfem koji otelotvoruje lepotu trešnjinog cveta sa uzbuđenjem i oštrinom trkačkog tima," dodala je kompanija.

Prema Top Gear publikaciji, miris je kreirao parfimer u Šangaju koji je zapravo koristio sitne ostatke guma sa Formula E automobila.

Ako Nissan zaista namerava da proizvodi i prodaje svoj 'Smell My Dust' miris, pretpostavljamo da će biti dostupan samo u ograničenim količinama i za kratko vreme.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group