Nissan na tokijskim ulicama sa autonomnim Infiniti Q50 modelom

Više slika

Više slika

Kompanija Nissan je demonstrirala potpuno autonomni model Infiniti Q50 na ulicama Tokija, prikazujući tehnologiju za koju se nada da će biti predstavljena 2020. godine.

Tehnologija formira sledeću generaciju ProPILOT sistema i uključuje 12 sonara, 12 kamera, devet radara milimetarskih talasa, šest laserskih skenera i mapu visokog kvaliteta koja analizira kompleksne scenarije u trenutnom vremenu. Ono što je posebno impresivno kod ovog Q50 prototipa jeste što svi senzori i kamere koje poseduje relativno su suptilne i ne ističu se nalik džombama na karoseriji, kao što je slučaj kod alternativne opreme kompanije Apple.

Japanski proizvođač tvrdi da sledeća generacija ProPILOT tehnologije omogućuje vozilima da samostalno funkcionišu na urbanim putevima i otvorenom drumu, od momenta kada vozač ukuca destinaciju na svom navigacionom sistemu. Softver koji formira krucijalni deo sistema toliko je napredan da automobil prilikom vožnje pruža osećaj da njime upravlja čovek i donosi potpuni spokoj svojim korisnicima na autoputu, ali i u gradskim sredinama gde je u mogućnosti da manevriše oko najkomplikovanijih prepreka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group