Nissan GT-R postaje policijsko vozilo u Japanu

Više slika

Više slika

Dubai je jedan od prvih gradova koji je dodao Nissan GT-R policijskim snagama, ali sada dobija i svežu konkurenciju iz Japana...

Sudeći prema kompaniji Nissan, stanovnici Točhigi prefekture, donirali su GT-R lokalnim policijskim snagama u ovoj oblasti. Automobil je isporučen tokom prethodnog vikenda, praćen specijalnom ceremonijom, dok proizvođač tvrdi da će uskoro ući u službu kao patrolno vozilo.

Nissan nije rekao preterano mnogo o svom novom automobilu, ali iz priloženog znamo da poseduje crno/belu liveriju, sa točkovima crne boje iza kojih se nalaze narandžasta klešta kočnica. GT-R je takođe opremljen velikom rotacionom signalizacijom i zvučnicima sa prednje strane. Sve promene na ovom vozilu kompletiraju policijske oznake i LED svetla na masci hladnjaka.

Malo toga je poznato o ovom modelu, ali deluje kao da je potpuno nov. Kao rezultat, veoma su velike šanse da poseduje twin-turbo V6 motor zapremine 3,8 litara, dobar za 565 ks i 632 Nm obrtnog momenta. U poslednjoj izvedbi, motor GT-R automobila povezan je sa šestostepenim menjačem duplog kvačila, koji snagu šalje na sva četiri točka.

Nevezano sa svim specifikacijama, ovaj GT-R predstavlja veoma izdašan pokglon, jer njegova cena startuje sa oko 86.161 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group