Neverovatni satovi od delova Konkord aviona

Prošle godine, luksuzni časovničarski brend iz Ujedinjenog Kraljevstva, Bremont, kreirao je model ograničenog izdanja kao omaž legendarnom 1963 Jaguar Lightweight E-Type…

U istom maniru, poznati brend sada je kreirao novo specijalno izdanje u čast još jedne britanske ikone kompanije Konkord. Kako bi proslavili pedesetu godišnjicu supersoničnog putničkog aviona, koji je nažalost, doživeo prevremenu penziju, Bremont brend udružio se sa kompanijom British Airways i zajedno sa njom razvio novo ograničeno izdanje, prigodno nazvano Supersonic.

U pitanju je osmi istorijski časovnik ograničenog izdanja u njihovoj postavi, a za njegovo kućište iskorišćen aluminijum sa skinutih delova ovog neverovatnog aviona, doniranih brendu Bremont upravo za ovu priliku. Delovi sa kojih je aluminijum recikliran potiču od G-BOAB Concorde modela, poznatog i kao Alpha Bravo, koji je bio treći Konkord u nizu pridružen slavnoj britanskoj floti.

Kućište Bremont Supersonic modela meri 43 milimetra u prečniku, kao i 14.56 mm u debljini, a kreirano je u Trip-Tick stilu ovog brenda. Poleđina kućišta ima dekorisani unutrašnji prsten, smešten ispod safirnog stakla, proizveden od aluminijuma koji je takođe uzet sa doniranog Konkord modela, a u njega su ugravirane vitalne statisike modela – broj i registracija, maksimalna brzina, godine aktivne službe i broj supersoničnih letova.

Beli brojčanik ovog modela predstavlja specijalno razvijenu visoko reflektivnu Konkord boju. Ograničeno izdanje pokreće inače prvi ručno navijajući mehanizam ovog brenda, koji ima rezervu energije od osam sati, sa indikatorom na brojčaniku, tačnije na poziciji 12 sati.

Časovnik je dosutpan u verziji od nerđajućeg čelika, belog ili roze zlata, sa cenama koje redom idu od 12.495, preko 23.995, do 22.495 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group