Neverovatni McLaren F1 sa cenom od 25 miliona dolara

Više slika

Više slika

Možda jeste prošlo gotovo dvadeset godina od kada se njegova proizvodnja završila, 1998. godine, ali McLaren F1 i dalje predstavlja jedan od najikoničnijih superautomobila ikada kreiranih...

Proizveden u seriji od svega 106 jedinica, od kojih je 64 bilo ulično legalno, a ostatak trkački orijentisano, ovo je nekada bio najbrži proizvodni automobil, koji je dostizao rekordnih 386 km/h pre dvadeset godina.

Međutim, trkački dani ovog modela sada su završeni, a sve jedinice iz njegove linije mogu biti pronađene u dobro čuvanim, ponekada i tajnim, privatnim kolekcijama, rasprostranjenim širom naše lepe planete.

Status koji McLaren F1 poseduje, rezultirao je njegovom cenom koja astronomski raste tokom poslednjih 26 godina, odnosno od kada se po prvi put pojavio. Nekoliko McLaren F1 automobila, listovanih od strane različitih aukcijskih kuća, promenilo je vlasnike po ciframa koje se kreću od 10 do 15 miliona, ali ponekada njihova cena bude još veća.

Švajcarski kolekcionar automobila tvrdi da njegova mašina vredi mnogo više, zato je i postavio cenu od 20 miliona evra za nju. Finiširan u metalik srebrnoj boji, ovaj model je originalno transportovan u Nemačku, gde je prvi put registrovan tokom 1996. godine, dok na svom odometru poseduje svega 3,500 pređenih kilometara.

Postoji samo jedna mala stvar koja može dovesti svakoga u nedoumicu,a to je činjenica da, uprkos zahtevanju pravog malog bogatstva za ovaj F1, aukcijska kuća koja je zadužena za njegovu prodaju nije bila u mogućnosti da organizuje pravilno snimanje modela, a fotografije koje posdujemo deluju izuzetno loše i niske su rezolucije.

Međutim, prodavac deluje potpuno legitimno, jer poseduje još nekoliko različitih vozila na svojoj listi, uključujući i Aston Martin Lagonda, Mercedes SLR McLaren, pa čaj i BMW M1, tako da još oko 25 miliona evra leži u njegovoj garaži.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group