Neverovatni modeli Berta Rejnoldsa odlaze na aukciju

Više slika

Više slika

Glumac Bert Rejnolds preminuo je ranije ovog meseca u 82. godini života, a istoimeni institut za film i pozorište objavio je da će nekoliko njegovih automobila biti prodato u Las Vegasu 29. septembra na Barrett Jackson aukciji...

Popularni glumac bio je u brojnim filmovima tokom svoje karijere, ali je veorvatno najpoznatiji po vodećoj roli u naslovu „Smokey and the Bandit“. Jedan od automobila koji je trenutno u prodaji jeste 1978 Pontiac Trans Am, replika Black Bandit modela iz istog filma.

Sudeći prema brendu Barrett Jackson, ovaj model kreiran je u okviru Rejnoldsovih direktiva, a glumac je želeo da njegovo vozilo bude identično onom filmskom koliko god da je to moguće, istovremeno mu dodajući moderan komfor i karakteristike.

Prodajna lista ne omogućuje obilje informacija, ali ističe da automobil poseduje specijalno kreiran četvorostepeni automatski menjač i redizajnirani V8 motor zapremine 6,5 litara, opremljen Butler Performance delovima.

Barrett Jackson će takođe postaviti i drugi Pontiac Trans Am model na auckciju, automobil korišćen radi promocije Tampa Bay Bandits, Rejnoldsovog tima u United States Football League. Iako je ova liga sastavljena sa glavnom divizijom nakon nekoliko godina, popularni glumac je zadžao svoj automobil  1984 Trans Am, opremljen petolitarskim V8 motorom, sa 104.607 kilometara ispod kaiša.

Rejnolds je očigledno bio zaljubljen u filmske replike, jer je njegov treći model 1978 Pontiac Firebird, kopija automobila koji je vozio u filmu Hooper. Ova all-american mašina poseduje V8 motor zapremine 6,6 litara, matiran na trostepeni automatski menjač.

Na kraju, tu je i 1987 Chevrolet pikap dizajniran kako bi izledao kao Indy Hauler model koji je Rejnolds vozio u filmu Cannonball Run. Ova zver poseduje V8 motor veličine 8,1 litar, sa FiTech sistemom ubrizgavanja goriva i četvorostepenim automatskim menjačem. Model je takođe potpuno modernizovan i uključuje komforne karakteristike kao što su klima uređaj i servo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group