Nemački Mercedes dokazuje da i njegove limuzine umeju da skaču

Pre četiri godine, E-Active Body Control sistem vešanja kompanije Mercedes-Benz postao je viralan zbog svoje Free Driving Assist opcije, koja omogućuje GLE modelu da skače gore - dole kako bi se izbavio iz situacija koje bi ga ostavile u dubokom blatu ili pesku...

Na veliku žalost kupaca preko okeana, ovo vešanje u GLE seriji više nije dostupno, a umesto na ovu liniju, ono je ograničeno na odabrane GLS modele. Međutim, ovi modeli zadržavaju i dalje sve svoje vrhunske karakteristike sa kojima su prvi put debitovali, a sada, snimak koji je podeljen putem LinkedIn platforme od strane šefa korporativnih komunikacija kompanije Mercedes-Benz, Tobijasa Justa, otkriva nam da čak i S-Class modeli mogu skakati gore - dole kao američki lourajderi.

Koliko je svetskim medijima poznato, E-Active Body Control sistem koji se nalazi na ovoj S-Class jedinici ne poseduje identičan mod skakanja kao GLE i GLS linije. Međutim, S-Class model koji vidimo na snimku definitivno odskakuje gore – dole, sa vešanjem koje očigledno gura prednju, zadnju i bočne strane luksuzne limuzine. Možemo pretpostaviti da su se inžinjeri nemačkog brenda malo igrali sa softverom ove posebne S-Class jedinice kako bi automobilu obezbedili ovu funkciju.

Sistem vešanja koji može izvesti ovako nešto na vozilu kao što je S-Class, trenutno ne predstavlja nešto što je liniji trenutno preko potrebno, ali znamo da nemački proizvođač sada koristi E-Active Body Control u sprezi sa Pre-Safe Impulse Side sistemom, koji podiže karoseriju vozila neznatno kada bezbednosni senzori detektuju predstojeći bočni udar. Ova tehnologija pomaže prilikom poboljšanja bezbednosti prebacujući silinu udarca na jače strukture donjih delova vozila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group