Audi povlači svoje nove A8 i S8 modele zbog toga što mogu povrediti 'male ljude'

Volkswagen grupacija je upravo izdala naređenje za dva nova opoziva, ali se samo jedno od njih zapravo vezuje za bezbednosne probleme...

Prvo povlačenje uključuje Audi A8 i S8 modele generacija 2022-2023 na kojima su zapaženi defekti u vidu nedovoljno dobro savijenih zaštitnih zavesa u putničkim modulima vazdušnih jastuka. Ovaj problem znači da automobili potencijalno mogu da ne ispune zahteve tokom testova izbacivanja pozicionih vazdušnih jastuka.

Pored ovog nepoštovanja standarada, opoziv kompanije Audi otkriva da u slučaju dece ili ’malih ljudi’ smeštenih na prednjem suvozačevom sedištu i blizu instrument table, postoji mogućnost da sila tokom naduvavanja vazdušnih jastuka u slučaju udesa bude veća nego što je potrebno, donoseći mogućnosti povređivanja.

Ukupno 692 Audi A8 modela kreirana od 3. maja do 7. decembra prošle godine uključena su u poslednje povlačenje. Pored toga, oko 355 Audi S8 automobila koja su izašla iz fabrike od 3. maja do 18. novembra prošle godine takođe će biti vraćena na servisiranje, sa nemačkim brendom koji tvrdi da su svi automobili od 7. decembra 2022. godine kreirani sa vazdušnim jastucima koji podležu u potpunosti bezbednosnim standardima.

Nemački proizvođač će obavestiti sve predstavnike i vlasnike o povlačenju pre 14. aprila ove godine. Vlasnicima će se savetovati da svoja vozila odvezu do prvog predstavništva gde će moduli za vazdušne jastuke na njihovim autombilima biti zamenjeni.

Drugi opoziv uključuje modele iz Audi Q7 linije proizvedene od 2009. do 2015 godine, odnosno ukupno 12.100 jedinica, za koje se smatra da poseduju bezbednosnu oznaku koja uključuje netačnu ocenu bruto osovinske težine. Dileri će ovo rešiti jednostavnom ugradnjom nove oznake koja će ispraviti trenutnu koja postoji za zadnje osovine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group