Naravno da i dame vole luksuzne automobile

Više slika

Više slika

Žene obožavaju da kupuju luksuzne modele automobila (gotovo) isto kao i muškarci.

Zato što su im očigledno praktični automobili postali veoma dosadni. Bliže se kraju dani kada su muškarci dominirali prodajnim fokusom luksuznih vozila i proizvođači automobila jednostavno ne mogu biti srećniji. Sudeći po novim izveštajima ovlašćenih svetskih publikacija, 41% luksuznih automobila prodatih ove godine su kupile žene, što je porast od 37% u prethodnih pet godina. Činjenica da žene vole luksuzne modele sigurno da ne predstavlja ništa novo, ali su proizvođači kroz istoriju smatrali dame mnogo praktičnijim kupcima automobila. Na primer, one kupuju mini kombije kako bi svoju decu vozikale okolo.

Ali, sve ovo je počelo da se menja negde oko 1998. godine kada je Lexus lansirao svoju prvu generaciju RX krosovera. Ovaj model je ciljao isključivo na lepši pol, koji je voleo ovo vozilo zbog toga što je bilo pouzdano, udobno i stilsko. RX automobil je bukvalno pokrenuo lavinu ne samo luksuznih prelaznih serija, već je takođe otvorio vrata nekim novim vrstama luksuznih mašina koje su bile privlačnije ženama. Procenat dama koje kupuju male luksuzne krosovere, kao što su BMW X3 i Acura MDX, se skoro utrostručio tokom poslednjih pet godina. Nisu se ipak samo vozila adaptirala ženskim kupcima, više žena nego ikada diplomira na univerzitetima i postiže veoma velike uspehe u karijeri.

Šta više, i Lamborghini bez skrivanja cilja na dame sa svojim terencem Urus koji bi uskoro trebalo da izađe. Statističari izveštavaju da 38% žena trenutno zarađuje više od svojih muževa, što predstavlja skok za 30 procenata od 2000. godine. Luksuzni terenci i krosoveri su potpuno nadvisili prodaju limuzina i kupea, velikim delom zahvaljujući ženama i ne postoje nikakvi znaci da će se ovaj trend prekinuti, ali ni usporiti. Ideja luksuznih vozila se promenila. "Performanse su samo jedan ćošak tržišta", kako bi rekla Džesika Koldvel, stariji analitičar kompanije Edmunds.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group