Nameštaj inspirisan svetom automobila

Više slika

Više slika

Ljubitelji automobila obično žele da u svom domu imaju makar jedan komad dekoracije ili nameštaja, inspirisan njihovim omiljenim modelom…

Baš kao i ostali zaljubljenici u sve druge stvari ovog sveta, oni koje vole automobile uživaju da budu okruženi različitim stvarima koji ih podsećaju na tu ljubav ili hobi. Pored očiglednih postera, prekrivača sa štampanim slikama automobila, dekorativnih sitnica i akcenata, nameštaj inspirisan automobilima je nešto što može oduševiti svakoga od nas, posebno ako je dobro urađen.

Brojni brendovi koji se bave proizvodnjom automobila imaju svoje lifestyle odseke, koji koriste istovetnu estetiku koju možemo videti na njihovim četvorotočkašima kako bi kreirali idealan ambijent u nekom dnevnom boravku ili pak kancelariji. U pokušaju razvijanja monotonije običnih stočića za kafu, jedna kompanija koja se bavi dizajnom, a zove se Discommon, kreirala je jedinstveni koncept.

Oni su kreirali komad nameštaja koji je ostvarenje snova ljubitelja automobila, i odaje poštovanje nekim od najbolje dizajniranih automobila na svetu. Automotive Icons Table serija stolova zapravo je kolekcija sa deset modela, odnosno deset besprekorno dizajniranih stočića za kafu, koji kao centralni deo svog dizajna imaju replike ikonskih dizajna automobila.

Površina ovih stočića kreirana je delikatnom i preciznom CNC tehnikom od jednog bloka aluminijuma. Kako bi svaki njihov dizajn bio jedisntven, Discommon kompanija uspela je da stvori fuziju automobila i gornje površine stola, a krajnji rezultat su unikatni komadi nameštaja, koji u centru pažnje imaju iluziju forme automobila koja izranja iz tečnog metala.

Iako je ova kompanija do sada predstavila renderinge samo dva svoja modela koja su inspirisana Ford GT i Ferrari F40 modelima, klijenti će imati priliku da za svoj sto odaberu svoj omiljeni automobil. Za izradu svakog automobila potrebno je od 25 do 40 sati CAD rada, kako bi se interpretirala njegova forma i spojila sa ravnom površinom stola. Nažalost, o ceni još uvek nije bilo reči.

Koji biste sto vi odabrali?

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group