Najskuplja registarska oznaka


Svako od nas želi da bude broj jedan, a verovatno ne postoje granice koje ne bismo prešli kako bismo ostvarili taj cilj...

Kao pravi dokaz za ovu tvrdnju, pojavio se jedan gospodin iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U pitanju je biznismen, Arif Ahmad Al Zarouni, koji je platio blizu 4.9 miliona dolara za registarsku oznaku, koja je naravno, jedinstvena i vrlo posebna.

Registarska oznaka sa brojem jedan skoro je predstavljena na aukciji u Šarjahu, jednoj od država Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde je ovaj biznismen platio osamnaest puta više od očekivane cene za ovu superekskluzivnu tablicu. Naravno, o tome se mnogo govorilo tokom same aukcije, a možete i sami zamisliti reakcije prisutnih.

Izgleda da je Arif Ahmad Al Zarouni bio spreman da po svaku cenu, bukvalno, dobije ovu tablicu, bez ikakvih nagoveštaja da i sam planira da je proda. Tokom ove aukcije, i druge specijalne i veoma poželjne registarske oznake su bile dostupne za kupovinu, poput 50, 100, 333, 777, 1000, 2016, 2020 i 99999.


Šta više, posebni brojevi, poput broja 12 i 22 dostigli su cenu veću od pola miliona dolara, po komadu. Ukupno, šezdeset specijalnih registarskih oznaka bilo je prodato tokom ove aukcije, a možemo samo zamisliti na kakvim će se automobilima one naći.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group