Najmoderniji Monaco – TAG Heuer završava svoju seriju petim izdanjem slavnog modela

Najmoderniji Monaco – TAG Heuer završava svoju seriju petim izdanjem slavnog modela

Tag Heuer je predstavio finalni časovnik u seriji od pet modela ograničenog izdanja, obeležavajući pedesetu godišnjicu Monako sata…

Nakon prethodna četiri događaja koja su upriličena u čast pedesete godišnjice ikoničnog TAG Heuer Monaco modela, švajcarski luksuzni brend je završio ovo poglavlje svoje priče predstavljajući peto i poslednje specijalno izdanje u šangajskom Space Plus prostoru.

Po ulasku, gosti su odmah uranjali u Monaco univerzum i otkrivali “timeboxes”, odnosno jedinstvene vremenske kapsule, koje su ih prebacile u doba četiri decenije predstavljene Monaco specijalnim modelima. Prateći video koji predstavlja Monaco kolekciju i neverovatnu igru svetlosti i senke, brend ambasadori Kara Delevinj i Li Jifeng otkrili su peto ograničeno izdanje Monaco modela, koje predstavlja omaž drugoj deceniji dvadeset prvog veka.

Ultra moderna postavka događaja i protokoli su neprimetno naglasili temu inovacije i performansi. U današnjem brzom svetu, Kina je uvek ispred svog vremena, i samim tim, savršena destinacija koja predstavlja otelotvorenje i simbolizuje tehničke inovacije i preciznost Monaco modela.

Pet časovnika predstavljaju pedeset godina istorije

Kako bi obeležili pedesetu godišnjicu, TAG Heuer brend lansirao je pet novih Monaco modela koji predstavljaju dizajnerski duh svake dekade, od lansiranja originala 1969.godine. Događaj u Šangaju obeležio je lansiranje petog i finalnog modela u seriji. Prvi od ovih modela, inspirisan periodom od 1969-79.godine, predstavljen je tokom Monaco Formula 1 Grand Prix u maju, dok je drugo izdanje, koje slavi period od 1979-89.godine predstavljen u junu u Le Manu u Francuskoj. Treće izdanje Monaco časovnika, inspirisano devedesetim, imalo je svoj veliki debi u Njujorku u julu, a prethodni događaj priređen u Tokiju, koji je u centru pažnje imao četvrto izdanje, bio je omaž eri ranih dvehiljaditih godina.

Moderni, minimalistički Monaco

Oštar i jednostavan, finalni Monaco iz ove serije predstavlja poslednju deceniju u pola veka istorije ovog brenda, naglašavajući usmereni stil i uglađeni dizajn luksuznih svakodnevnih predmeta. Predstavljen sa kaišem od perforirane crne kože sa plavom postavom i sivim šavovima, ovaj model ima nesvakidašnje kućište od peskiranog nerđajućeg čelika, sa poliranim elementima. Njegov sunray brojčanik sive boje dekorisan je zlatno-crnim indeksima koji su premazani SuperLuminova® slojem. Podbrojčanici obloženi rodijumom takođe imaju sunray efekat. Zarad dinamičnih, primaljivih poboljšanja, kazaljke podbrojčanika i centralna sekundara su crvene boje, kao i marker na poziciji 12 sati.

Baš kao što je to slučaj sa originalnim modelom, dugmad se nalazi sa desne strane kućišta, dok se polirana koronoa nalazi sa leve, što ujedno predstavlja neobičnu osobinu koja Monaco model izdvaja od svih drugih tokom proteklih pedeset godina.

Poleđina kućišta gravirana je Monaco Heuer logoom, kao i ispisom “2009-2019 Special Edition” i “One of 169”. Sa dizajnom koji je inspirisan originalnim modelom, poleđina kućišta od nerđajućeg čelika ima polirane, vertikalne i kružne detalje. Kućište u sebi sadrži slavni Calibre 11, modern verziju automatski navijajućeg hronografa, koji je debitovao unutar originalnog Monaco modela iz 1969.godine.

Pogled na zadnjih pedeset godina TAG Heuer Monaco i Calibre 11

Kada je Heuer Monaco predstavljen na simultanim press konferencijama u Njujorku i Ženevi 3.marta 1969.godine, novinari i ljubitelji časovnika iz čitavog sveta bili su zadivljeni. Sa svojim nikada ranije viđenim vodootpornim kockastim kućištem, Monaco izazovni i odvažni dizajn učinio ga je odmah prepoznatljivim.

Dizajn časovnika bio je savršeni pratilac napredne tehnologije koju je slavni švajcarski brend predstavio u to vreme. Razvijen i prodavan od strane kompanije Heuer, Calibre 11 bio je prvi automatski navijajući hronograf u to doba.

Paradoksalna superzvezda

Tokom protekle dve decenije, Monaco je bio blisko povezan sa haute horlogerie svojim drugim verzijama, koje poseduju nove komplikacije, dizajne i materijale. Kako je evoluirao, Monaco je u sebi zadržao revolucionarni duh koji ga je učinio slavnim. Kompletna priča koja stoji iza ove ikone ispričana je u novoj knjizi – Paradoxical Superstar – koja sadrži arhivske isečke i skice dizajna i mehanizma. Britanski autor i žurnalista, Nikolas Folkes, časovničarski stručnjak, Gisbert Bruner i američki pisac, Majkl Klerizo, doprineli su slici svojim poglavljima oslikavajući nasleđe i inovacije koje su definisale Monaco. Naglašavajući vezu časovnika i istoimenog grada, princ Albert II od Monaka napisao je uvod knjige.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group