Moćni Mustang Eleanor iz filma Gone In 60 Seconds

Originalni Ford Mustang Eleanor model iz 1967. godine i čuvenog filma Gone in 60 Secounds, sa Nikolasom Kejdžom, trenutno je dostupan za kupovinu na nemačkom tržištu...

Eleanor izdanje linije Mustang, postalo je veoma poželjno i u svetu trenutno postoji dosta jeftinijih kopiranih varijanti originala, iako je kompanija koja zadržava prava na njegovo ime kreirala nešto manji broj originalnih modela. Sa druge strane, automobil koji vam sada predstavljamo dolazi kao original originala.

Ukupno je jedanaest Eleanor Mustang modela kreirano ikada, od strane Cinema Vehicle Services odeljenja za potrebe filma, a tri jedinice služile su kao lična vozila filmskog junaka. Ovo je upravo jedna od njih i trenutno je listovana na tržištu klasičnih polovnjaka putem Chrome Cars kuće, po za sada neotkrivenoj sumi.

Sudeći prema dileru, ovaj primerak je kupljen u SAD nakon čega je uvezen u Evropu. Svih 11 primeraka konstruisanih za potrebe filma bazirano je na regularnoj Ford Mustang Fastback liniji, kreiranoj 1967. i 1968 godine, ali samo su tri modela filmskog heroja opremljena posebnim amortizerima, devetoinčnom Lincoln zadnjom osovinom, novim viljuškama i V8 motorom veličine 5.752 cc, kompanije Ford. Većina automobila kreirana za popularni naslov potpuno je uništena, uključujući i unikatni primerak visokih performansi, koji je posedovao 6.390 cc veliku V8 mašinu i bio korišćen u brojnim vozačkim scenama.

Ostaje da vidimo za koliko će ovaj retki Mustang biti prodat, ali vredi napomenuti da je u početkom godine jedna od osam preostalih jedinica nekorišćenih u voznom parku filmskog heroja, prodata za ogromnu sumu od 852.500 dolara na jednoj aukciji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group