MINI proslavlja 25 godina kabrioleta novom linijom

Više slika

Više slika

Mini proslavlja 25. godišnjicu svojih Rover Mini Cabriolet modela, lansiranjem novog specijalnog izdanja u Velikoj Britaniji...

Sa Starlight Blue metalik eksterijerom, ograničena linija modela bazirana je na Cooper S Convertible seriji i poseduje kontrastne bele poklopce retrovizora i linije na haubi. Modeli takođe dolaze sa Union Jack šarom na krovu i osamnaestoinčnim točkovima dvobojnih finiša.

Enterijerne promene su prilično ograničene, ali vozači mogu pronaći oznake ograničene linije i komemorativne pločice koje ih prate. Model takođe, u enterijeru poseduje Satellite Grey kožna sedišta, Harman Kardon premijum audio sistem i Navigation Plus paket, koji uključuje ekrane osetljive na dodir, veličine 8,8 inča, sa Apple CarPlay mogućnostima. Automobil dolazi sa opcionim Chili paketom, koji dodaje sportski volan, automatsku kontrolu klime i brisače sa senzorima za kišu.

Proizvodna linija novih modela, biće ograničena na 300 jedinica, kojima cena startuje sa 32.995 funti. Ovo znači da će jubilarna serija kreirana u čast četvrt veka proizvodnje kabrioleta, koštati 4,965 funti više od John Cooper Works Convertible i 9.165 funti više od standardnog Cooper S Convertible automobila.

Pored predstavljanja nove specijalne edicije, kompanija MINI osvrnula se na originalne kabriolete, koji su proizvedeni 1993. godine. Većina njih danas košta gotovo duplo više od standardnog MINI modela, a svi su bili dostupni ekskluzivno u Caribbean Blue ili Nightfire Red bojama. Prva linija takođe je dolazila sa dvanaestoinčnim felnama, kontrolnom tablom od orahovog drveta i pogonskim sklopom dobijenim iz Cooper 1.3i modela.

Nešto više od decenije kasnije, Mini je predstavio novi kabriolet na ženevskom sajmu automobila 2004. godine. Od tada, MINI je prodao više od 89.000 kabrioleta u Velikoj Britaniji, a 86% ih je bilo opremljeno manualnim transmisijama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group