Mercedes Benz predstavio VÍVOACTIVE® 3 pametni sat

Najnoviji SMART sat kompanije Mercedes, pružiće vozačima mogućnost da se “povežu” sa svojim vozilima...

U današnjem svetu pametnih mobilnih telefona, satova i drugih gedžeta i automobili polako postaju napredniji i pametniji i počinju da razmišljaju umesto nas. Današnji moderni automobili mogu da koče umesto vas, da se parkiraju pa čak i da obraćaju pažnju na pešake, što čitavu vožnju čini boljom, sigurnijom i prijatnijom.

Međutim, Mercedes kompaija odlučila je da vozačima omogući da se sa svojim vozilom povežu i da pokažu svom autmobilu svoja osećanja. Zato je Mercedes Benz kompanija kreirala Vivoactive 3 sat koji se putem bežične mreže povezuje na kompjuter auta i vozilu daje informacije o vozaču. Ovaj sat beleži vozačev puls i na osnovu njega određuje da li je vozač uplašen, uzbuđen ili smiren. Na osnovu ovih informacija, vozilo može samo da stvara uslove koji će opustiti vozača i koji će učiniti vožnju prijatnijom. Takođe, auto može sam izabrati pomoćne sisteme i tako pomoći vozaču da se opusti i da dobije normalan i stabilan srčani puls.

Pored ovih funkcija, Vivoactiv će pružati i standarne opcije pametnog sata, što znači da ćete moći da primate pozive i poruke, kao i da koristite GPS navigaciju i druge korisne stvari. Dizajn sata je minimalistički i omogućava vam da izgledate otmeno i luksuzno, a da pritom ne usmeravate preveliku pažnju na svoj pametni aksesoar.

Iz Mercedesa kažu da će ovaj sat moći u početku da se poveže samo sa CLA i GLE modelima, ali da ćemo u bliskoj budućnosti moći da sa svim Mercedes vozilima ostvarimo “bliži” kontakt.

Cena još uvek nije poznata, ali pretpostavljamo da ovo tehnološko remek delo neće biti jefitno.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group