McLaren pokazuje kako se isporučuje hiperautomobil

Više slika

Više slika

Pre više od sedam meseci, zvanično je prvi put predstavljen novi model Sena, kompanije McLaren, ali su isporuke ovog neverovatnog automobila njegovim vlasnicima tek nedavno otpočele...

Što se tiče pitanja prvenstva, Dejvid Kjite, britanski biznismen i kolekcionar automobila, može biti veoma srećan zato što je prvi koji je dobio ovaj hiperautomobil orijentisan trkačkim stazama. Početkom ove nedelje, Senna #001 je isporučen i direktoru brenda, Majku Flevitu, na posebnoj ceremoniji održanoj u McLaren Tehnološkom Centru, u Vokingu. Odatle, ovaj neverovatni model kreće na put dugačak 1.400 kilometara, praćen sa još pet jedinica.

Konvoj uključuje 720S i 600LT modele, a njihovi vozači su bili Bruno Sena, nećak legendarnog vozača, Ajrtona Sene, direktor kompanije McLaren, Dr. Jens Ludman i šef McLaren Ultimate Series Vehicle Line odeljenja, Endi Palmer. Kada se radi o destinaciji, ona se odnosila na Circuit Paul Ricard stazu u blizini Marseja, na jugu Francuske.

Pre nego što postane potpuno spreman kako bi upoznao svog vlasnika, McLaren Senna 001 prošao je kroz tretman MSO (McLaren Special Operations) divizije britanskog brenda. On sada poseduje specijalnu Aurora Blue boju karoserije, dodatne karbonske elemente i poklopac rezervoara, krovni usis vazduha, Burton Blue finiširana kočiona klešta i Volcano Red poklopce točkova, između ostalog. Za farbanje karoserije, prema navodima, bilo je potrebno više od 600 radnih sati, sa dvojicom specijalista koji su  posvetili dve nedelje svog vremena, pre nego što je liverija bila spremna.

Enterijer ovog hiperautomobila finiširan je u alkantari i komplementiran dijamantskim šavovima na sedištima, S logom u svakom naslonu istih, crvenim karbonskim okruženjem kontrolnog dela i ostalim specijalnim karakteristikama.

Svi Senna modeli dolaze sa srednje montiranim četvorolitarskim tvin turbo V8 motorom, uparenim sa sedmostepenim automatskim menjačem duplog kvačila i dobrim za 789 ks i 800 Nm obrtnog momenta, na vrhuncu rpm, što donosi odnos od 650 ks/toni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group