McLaren 720S model performansi za 2018. godinu

Više slika

Više slika

Svetska automobilska javnost proglasila je McLaren 720S modelom performansi za ovu godinu...

Dizajniran kako bi bio prepoznat kao automobil koji pomera granice performansi i zadovljstva, nagrada je upravo zbog toga dodeljena britanskom modelu, koji je pobedio devet drugih konkurenata na testovima održavanim tokom četiri dana.

Deset konkurenata za četvrti godišnji izbor automobila performansi koji je ove godine podeljen na četiri kategorije, a Mclaren 720S postavljen je nasuprot Lamborghini Huracán Performante automobila u prestižnoj grupi super sportskih modela. Uprkos tome što je Lamborghini Huracán Performante odmah dobio etiketu zvezde ove priredbe, sve sudije su jednoglasno odlučile da je ipak 720S potpuni favorit, toliki da je čak i Kawasaki ZX-10RR morao mnogo da se potrudi kako bi održao korak sa njim. Žiri je takođe umeo da ceni i prirodan osećaj automobila kao i njegovo nenametljivo vozačko iskustvo koje pruža.

Grand Tourer kategorija predstavila je Bentley Continental Supersport i Lexus LC 500 modele. Stručni žiri je imao veoma težak zadatak i morao je da izabere Lexus automobil za popednika, sa obrazloženjem da je on stilska krstarica koja i dalje može da postigne vrhunske rezultate tokom upravljanja gasom.

Track Stars kategorija bila je takođe veoma interesantna, a tu smo mogli da vidimo kako se Chevrolet Camaro ZL1 1LE takmiči sa  vozilima iz više klase kao što su Mercedes-AMG GT R i Porsche 911 GT3. Prestižni status poslednjepomenuta dva modela nije bila dovoljna kako bi poništila impresivne performansi modela Camaro i njegovoj niskoj ceni.

Na kraju tu su bili modeli iz grupe Wild Cards, koja je uključivala Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Audi TT RS i Honda Civic Type R. Prva dva vozila poseduju ozbiljnu konjažu, ali su ipak svi u sudijskom redu bili inspirisani sa mogućnostima Civic modela da učini krstarenje veoma lapim i zagreje krv u žilama kada se za to okaže potreba.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group