Maybach proslavlja svoj stoti rođendan

Mercedes Maybach je jedan od omiljenih automobila oligarha, moćnika i onih kojima novac ne predstavlja problem kada se radi o luksuzu, ličnoj bezbednosti, ali i statusu…

Samim tim, kada god da se novi Maybach pojavi u javnosti, fanovi čuvenog brenda širom sveta sa nestrpljenjem očekuju nove informacije kako bi spoznali sve njegove atribute, dok kada ga prvi put čuju kako grmi gradskim ulicama, bez daha uživaju u njegovoj impozantnoj pojavi. Verovali ili ne, Maybach ove godine proslavlja svoj stoti rođendan, a Mercedes je odlučio da to pretvori u događaj koji će se dugo, dugo pamtiti.

Prethodne nedelje, nemački brend je podelio omaž svom luksuznom pod-brendu u čast stogodišnjice, nazvavši ga samim vrhuncem luksuza i kreativnog osnaživanja. U saopštenju za medije, mogli smo da vidimo da će dobre stvari vezane za Maybach tek doći, ali našu pažnju je ukrala slika, na kojoj vidimo sasvim novi sedan sa V12 oznakama.

Prateća fotografija predstavlja nam specijalni model posvećen stogodišnjici brenda, naziran na W223 S-Class koji je predstavljen prošle jeseni. Elegantni sedan je sam po sebi više nego dovoljan razlog za uzbuđenje, ali moramo priznati da naše srce ubrzano kuca upravo zbog te V12 oznake na prednjem braniku, odmah iznad čuvenog logotiba Maybacha.

Nedugo nakon uvođenja nove S-Class, Maybach je predstavio sopstvenu verziju sedana, S580. Model sa četvora vrata pokreće 4.0 litarski twin-turbo V8 sa EQ-Boost hibridnom tehnologijom. Povezan sa devetostepenim automatskim prenosom proizvodi 496 konjskih snaga, mada njegova hibridna tehnologija to podiže za dodatnu 21 KS. Složićete se, to je izobilje snage, čak i za glomazni automobile poput S580. Ipak, zamslite koliko snažniji može biti sa V12 jedinicom ispod haube…

Najnovija generacija Maybach S-Class bila je dostupna samo sa twin-turbo V12 koji je izbacivao 621 konjsku snagu, a verujemo da će ova iteracija biti još moćnija.

Moramo naglasiti da osim opisne fotografije Mercedesovog omaža Maybachu nemamo nikakve dodatne informacije za V12 S-Classu, te ne znamo ni da li će ona biti deo naše stvarnosti. Čak su i ljudi iz Mercedes brenda čvrsto držali jezik za zubima kada smo ih pitali za dodatne informacije, tvrdeći da je ovo samo tizer i da se nema šta više podeliti, barem ne za sada.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group