Mark Veber izvlači maksimum iz 911 GT3 RS modela


Australijanac Mark Veber, ne poseduje samo veliku ekspertizu za volanom Formula 1 bolida i LMP1 trkačkih atuomobila, već ga njegova trenutna pozicija u kompaniji Porsche, dovodi u kontakt sa najnovijim i najuzbudljivijim ulično legalnim automobilima...

Nedavno, Veber je dobio priliku da isproba najnoviji Porsche 911 GT3 RS model na Nurburgring GP stazi, istom mestu gde je osvjio svoju prvu Formula 1 trku, 2009. godine. GT3 RS deluje kao ozbiljna trkačka mašina sa svetlo žutom bojom karoserije, opremljenom opcionim Weissach paketom i kompletiranom kompletom zlatnih točkova.

Žuta boja limarije i zlatni točkovi možda deluju kao neobična kombinacija, ali u slučaju ovog Porsche modela, ona funkcioniše savršeno. Svakome je dobro poznato da GT3 RS predstavlja veoma moćnu i bržu mašinu, ali poslednje izdanje ove linije iznenadilo je mnoge svojim poduhvatom i obaranjem rekorda na Nordschleife sa vremenom od 6:56,4, što je čak, bolje od Porsche 918 Spyder hiperautomobila sa 884 ks.

U trenutnoj formi, ovaj sportski automobil koristi četvorolitarski šestocilindrični motor, sa unutrašnjim sagorevanjem, koji stvara 520 ks i šalje ih na zadnje točkove putem sedmostepenog PDK menjača duplog kvačila. Ovakva postavka omogućuje da GT3 RS bude katapultiran do stotke iz mesta za okruglo tri sekunde.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group