Mali proizvođači zgrću bogatstvo od velikih ideja

Više slika

Više slika

Kompanije kao što su Koenigsegg, Spyker i Rimac ostvaruju izvanredan profit na tržištima na kojima postoji velika potražnja za besprekornim superautomobilima koji se ističu iz čopora...

Amerika predstavlja najveće tržište na svetu po potražnji vozila sa visokim performansama, a iako su tamo relativno novi, ova tri mala proizvođača, od kojih je jedan u našem komšiluku, smatraju se za neke od najvažnijih.

Direktor prodaje kompanije Koenigsegg Tarik Ali, izjavio je da kupci na švedskom podneblju poseduju dovoljno novca kako ne bi morali da razmišljaju o izboru između jajeta ili kokoške, odnosno oni će kupiti sve, bilo da je to Rimac ili Spyker ili oba modela. Direktor Spyker brenda Viktor Miler, potvrdio je Alijeve izjave, otkrivajući da ponekada deluje veoma lako pronaći mušterije.

„Tipična mušterija naše kompanjije predstavlja osobu koja je onda kada je bila mlada sebi priuštila Porsche 911, ali onda kada je malo zašla u godine odabrala je Ferrari, Bentley ili Aston Martin. Onda se preselila u predgrađe i videla da svako poseduje Ferrari 488, što je veoma čest slučaj. Sledeći korak predstavlja izbor nečega unikatnog iz butik brenda kao što je Spyker".

Sudeći po šefu operacija kompanije Rimac, Moniki Mikac, ubeđivanje perspektivnih kupaca da se opredele za njihov Nevera električni hiperautomobil obično završava na probnoj vožnji, zajedno sa utiskom koji gotovo odmah u kupca usađuje poverenje u kompaniju i njen veoma ekstravagantan model.

Kada pogledamo na drugu stranu i iza ovih besprekornih proizvođača automobila, ustaljeni brendovi kao što su McLaren i Lamborghini definitivno uživaju u rekordnim prodajama, potvrđujući ujedno da je tržište jače no ikad, mada nikada neće dostići taj šarm koji su sa sobom doneli mali igrači koji svojim velikim delima stvaraju novu istoriju automoto industrije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group