Majkl Andreti prodaje svoj gotovo nov Dodge Demon

Više slika

Više slika

Ljubitelji američkih muscle automobila koji i dalje pokušavaju da dođu do Dodge Challenger SRT Demon i dajle mogu pronaći nekoliko modela koji cirkulišu na tržištu polovnjaka...

Mnogi od ovih automobila dolaze u fabričkom stanju. Baš kao i ovaj koji vam danas predstavljamo, mada, ovo je automobil koji dodatno poseduje i vlasnički list dodatne težine. Ovaj Demon koji vidite kreiran je za nikoga drugog do Majkla Andretija, sina legendarnog Marija Andretija, IndyCar šampiona, bivšeg F1 vozača i daleko najuspešnijeg u ulozi vlasnika trkačkog tima.

Kao što možete videti, automobil je finiširan u žutoj boji sa crnom haubom, krovom, točkovima i enterijerom, radi potpunog Bamblbi izgleda, uz izvinjenje rivalskom modelu Camaro. Ovo je 47. jedinica od inicijalnih 50 primeraka automobila sa 840 ks, kreiranih za izvršne direktore FCA grupacije, kategorije u koju se Andretti evidentno uklapa, uprkos tome što nikada nije vozio Mopar mašineriju, makar ne u trkačkom maniru.

Ovaj čovek ipak ostaje jedan od najuspešnijih američkih vozača u istoriji trka sa otvorena četiri točka, osvajajući 42 trke, uključujući i 1991 CART IndyCar World Series šampionat, tokom karijere dugačke gotovo dve decenije. Ovim uspesima možemo dodati par podijuma u Indy 500 takmičenju, još jedan 24 sata Le Man trke u modelu Porsche, zajedno sa Italian Grand Prix. Dodatno, njegov tim, Andretti Autosport, postigao je još više tokom njegovog upravljanja.

Kao brojni vlasnici, Andreti kao da nije ni vozio preterano svoj Demon model. Zapravo, on nije vozio ovaj automboil uopšte, jer možemo primetiti zaštite na sedištima, ali i svega trinaest milja koje je prevalio tokom isporuke na odometru. Mecum Auctions kuća ovaj prelepi automobil prodaće najboljem ponuđaču u Dalasu tokom svog događaja. Aukcionar nije potvrdio koliku cifru očekuje od ovog modela, ali je listovan bez rezervne cene.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group