Mađarska fabrika električnih Audi modela dodatno proširuje svoju proizvodnju

Kompanija Audi spremna je da investira 301 milion evra kako bi povećala proizvodnju električnih motora u svojoj mađarskoj fabrici u Đeru...

Investicija je potvrđena od strane ministra inostranih poslova i trgovine u Mađarskoj, a uprkos tome što su pojedine specifikacije ovog plana ostale nepotvrđene, ministar je potvrdio da će Audi primiti 21 milion evra od vlade za ekspanziju fabrike koja će dodati oko petsto radnih mesta.

Električni motori koji će biti kreirani u ovoj fabrici biće dostupni za sve modele bazirane na MEB platformi širom Volkswagen grupacije, dok će proizvodnja startovati 2025.

Audi kreira električne motore u Mađarskoj od 2018. godine i ova zemlja je postala veoma važno proizvodno tržište za nemačkog proizvođača automobila. Zapravo, Audi je proizveo 171.000 vozila u Mađarskoj prošle godine i trenutno upošljava 13.000 radnika. Nemačka marka uspela je da pretvori Mađarsku u dvadesetog izvoznika vozila na svetu, preneo je Daily News Hungary.

Ono što je još interesantnije, Volkswagen Group već je mapirala sve svoje buduće korake koji će doći iza MEB arhitekture, koja trenutno predstavlja bazu većine električnih vozila grupacije.

Sredinom prošle godine, konglomerat je otkrio da će polako gasiti sve svoje platforme sa motorima unutrašnjeg sagorevanja tokom tekuće dekade, kako bi se na kraju konsolidovao svoje dve postojeće EV platforme bazirane na MEB i PPE arhitekturama, ujedinjujući ih u jednu platformu nazvanu Scalable Systems Platfrorm ili SSP. Ova arhitektura na kraju će predstavljati bazu svih vozila grupacije, ali će biti ponuđena i drugim proizvođačima. Prvo vozilo koje će koristiti novu platformu biće naslednik trenutne Audi A8 linije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group