M odeljenje kompanije BMW priprema novo iznenađenje

BMW M odeljenje proslavlja pedeseti rođendan ove godine i dok svi sa nestrpljenjem isčekujemo debi surovog M4 CSL modela na Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaju, deluje da bavarski brend ima još jednog keca u rukavu...

Novi izveštaji ističu da će kompanija BMW uskoro lansirati omaž seriju sastavljenu od ograničenih proizvodnih specijala baziranih na M4 CSL modelima, koji će na tržište stići sa redizajniranom karoserijom i cenom od koje suze oči kao da ih mažete crnim lukom ili tigrovom mašću.

Sudeći prema automoto novinaru Georgu Kačeru, cena za ovoj neverovatni model još uvek nije objavljena, ali je poznato da bi on mogao pozajmiti neke stilske karakteristike od 2015 BMW 3.0 CSL Hommage Concept verzije, kao i to da će predstavljati reinterpretaciju orginalnog E9 CSL “Batmobile” automobila iz sedamdesetih.

Uprkos tome što je nam je poznata arhitektura i sveukupne proporcije M4 CSL automobila, eksterijerni dizajn ovog ograničenog specijala ne mora imati ništa zajedničko sa njim, posebno zbog inovativnih panela od ugljeničnih vlakana i daleko skupljih aero komponenti.

Po pitanju pogonskog sklopa, trolitarski M4 motor sa šest cilindara i duplim turbo punjenjem, biće tjuniran još više nego u slučaju M4 CSL modela, kako bi stvarao 600 ks i 700 Nm obrtnog momenta. Kako bi ostala dosledna M nasleđu, kompanija BMW će snagu ove mašine usmeriti na zadnju osovinu, najverovatnije putem osmostepenog automatskog menjača.

Kupe sa dvoje vrata takođe će prema izveštajima uključiti i brojne mere za mršavljenje i postavku šasije optimizovanu za trkačke staze. Kada je reč o performansama, specijalno izdanje će kompletirati sprint od nule do sto za 3,5 sekundi i razvijaće maksimalnih 300 km/h. Po pitanju sveukupne kilaže, cifre će se kretati blizu 1.550 kilograma.

Specijalni BMW M modeli prema očekivanjima biće proizvedeni u seriji od pedeset jedinica, sa cenom koja će biti blizu 600.000 evra. Ovo je više nego trostruko više od regularnog M4 CSL modela, koji dolazi sa cifrom od 180.000 evra, međutim neverovatna cena će najverovatnije biti opravdana specijalnom karoserijom i retkošću koja će od ovih modela napraviti one koji će biti još cenjeniji tokom vremena.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group