Luis Hamilton prodao svoj ikonični Pagani Zonda 760LH model

Luis Hamilton se prema navodima oprostio od svog unikatnog Pagani Zonda 760LH modela...

Uprkos tome što u 760 seriji Zonda modela postoji nekoliko desetina jedinica na tržištu, Hamiltonova je bila druga koja je izašla iz fabrike i jedna od svega par izgrađenih od početka do kraja, sa ostalima koje su predstavljale nešto slabije varijante kasnije pretvorene u 760 automobile.

Sedmostruki osvajač Formula 1 šampionata posedovao je ovaj automobil tokom sedam godina i držao ga je u Monaku. Kako izvori navode, ova mašina je promenila ruke sa manje od 1.000 kilometara ispod kaiša, ponovo je uvezena u Veliku Britaniju i trenutno se nalazi na severozapadu Engleske.

Imali smo priliku da vidimo Hamiltona kako vozi ovaj model Monakom u nekoliko prilika, dok je 2015. godine sa njim učestvovao u udesu blagih razmera, ali je šteta nastala tom prilikom veoma brzo popravljena.

Za napajanje predivnog 760LH modela zadužena je brutalna AMG V12 jedinica, zapremine 7,3 litara, koja stvara 750 ks i 780 Nm obrtnog momenta. Za razliku od ostalih modela iz 760 serije, ovaj 760LH poseduje šestostepenu manualnu transmisiju, zaduženu za slanje snage ekskluzivno na zadnje točkove, dok ostali dolaze sa automatizovanim manualcima i pedalnim šifterima.

Pre nekoliko godina Hamilton je izjavio da uprkos tome što je užasan za vožnju i poseduje najgore upravljanje, njegov Zonda automobil ima bolji zvuk od svih automobila iz njegove kolekcije. Hamilton je platio oko milion ipo dolara svoj specijalno prilagođeni Zonda model, a iako je ovo bila masivna cifra te 2014. godine, sa cenama Zonda modela koje su otišle u stratosferu poslednjih goidina, Hamilton je njegovom prodajom danas definitivno povratio sve uloženo i zadržao dobru premiju preko osnove.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group