Lista novih modela sa najgorom i najboljom preglednošću

Naše odluke prilikom kupovine automobila oblikuju se izgledom spoljašnosti modela, ali je pogled koji naša nova mašina pruža na spoljni svet iznutra daleko važniji kada se radi o bilo kom segmentu...

Proizvođači mogu napuniti svoje modele stotinama elektronskih bezbendosnih karakteristika, ali ukoliko ne možete videti zbog krovne konstrukcije ili stubova na bilo kojoj strani, ovi automobili postaju daleko manje bezbedni i opušteniji za vožnju nego što bi to trebalo da budu.

Ovi stubovi su porasli od sedamdesetih godina kako bi modele učinili jačima, ali pojedini proizvođači imaju bolja rešenja od drugih prilikom integrisanja ove snage, istovremeno osiguravajući da pešaci, biciklisti, dosadni ljudi na električnim skuterima, koje je potrebno zabraniti na ulici, budu potpuno vidljivi sve vreme sa vozačevog sedišta.

Kako bi svim budućim kupcima omogućila uvid u to koji su novi modeli najgori, a koji najbolji po pitanju preglednosti, Consumer Report publikacija rangirala je automobile iz svakog tržišnog sektora, od običnih subkompakta do luskuznih SUV modela srednje veličine. Preglednost je proučavana sa vozačke pozicije svakog vozila na običnim putevima, ali su po prvi put ovakvi rejtinzi postavljeni na jednom mestu.

Pojednini delovi tržišta, uključujući minivenove i velike SUV modele, nisu rangirani zbog toga što istraživači Consumer Report publikacije nisu uspeli da pronađu razlike između njih i četvorotočkaša koji su već uključeni u testove. Međutim, u ostalim sektorima, postoje velike razlike kada se radi o automobilima sa dobrom i lošom preglednošću.

Reuzultati koji su predstavljeni, generano ističu sedan modele kao daleko preglednije od SUV automobila, ali ih oni sve jedno zamenjuju na ulicama. Međutim, posebno mesto zauzeo je Subaru Forester, koji je predstavio superiornu vidljivost u poređenju sa njegovim rivalima.

Zapravo, još dva Subaru modela, WRX i Legacy, postavljeni su visoko u svojim klasama, dok je honda takođe osvojila tri najbolja mesta sa svojim Fit, Passport i Pilot automobilima, koji su ipak niže rangirani zbog toga što je Clarity najgore prošao u segmentu srednjih limuzina.

U nastavku možete videti listu novih modela sa najboljom i najlošijom preglednošću koji se mogu pronaći na tržištu.

Subkompakt automobili

Najbolji: Honda FIt

Najgori: Chevrolet Spark

Kompakt hečbek modeli

Najbolji: Fiat 500L/Volkswagen Golf

Najgori: Toyota C-HR

Luksuzni kompakt automobili

Najbolji: Infiniti: Q50

Najgori: Kia Stinger/Mercedes-Benz CLA

Sedani srednje veličine

Najbolji: Subaru Legacy

Najgori: Honda Clarity

Sportski autmobili

Najbolji: Subaru WRX

Najgori: Chevrolet Camaro

Kompaktni SUV modeli

Najbolji: Subaru Forester

Najgori: GMC Terrain

Luksuzni kompakt SUV automobili

Najbolji: Audi Q5

Najgori: Jaguar I-Pace

SUV modeli srednje veličine (2 reda sedišta)

Najbolji: Honda Passport

Najgori: Nissan Murano

SUV modeli srednje veličine (3 reda sedišta)

Najbolji: Honda Pilot

Najgori: Nissan Pathfinder

Luksuzni SUV automobili srednje veličine

Najbolji: Land Rover Range Rover

Najgori: Tesla Model X

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group