Legendarni Mercedes-AMG GT odlazi u istoriju

Zadivljujući Mercedes-AMG GT približava se kraju svoje proizvodne karijere, koja će biti okončana ovog decembra...

Nemački proizvođač automobila prvi put je predstavio AMG GT liniju 2014. godine, kao duhovnog naslednika SLS AMG modela. Međutim, sve dobre stvari imaju kraj, tako da je nedavno Motor.es preneo kako će proizvodnja ovog modela biti obustavljena krajem ove godine. Kako je navedeno, knjige porudžbina za ovu neverovatnu mašinu zatvorene su, tako da će poslednje kreirani i finalni AMG GT modeli biti oni koji su poručeni početkom ovog meseca.

Detalji vezani za naslednika ove slavne linije nisu još uvek poznati, dok sa druge strane, nije potpuno jasno da li će AMG GT uopšte dobiti naslednika jer ni jedan prototip do sada nije testiran, niti je proizvođač javno izneo bilo kakve naznake da radi na njegovoj zameni.

Finalna varijanta Mercedes-AMG GT proizvedena je u Black Series izdanju i trenutno predstavlja nosioca rekordnog kruga za proizvodne i fabričke automobile oko Nirnburgringa, izuzimajući 911 GT2 RS model tjuniran od strane Manthey-Racing kompanije, sa vremenom od 6:48.05. Kako bi uspeo da ovo izvede, savršeni AMG oslanja se na četvorolitarsku V8 zver, sa vratilom livenim iz jednog dela, zaduženu za stvaranje 720 ks i 800 Nm obrtnog momenta, što je povećanje od 143 ks i 100 Nm u poređenju sa GT R Pro serijom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group