Legendarni F1 vozač se slaže sa ograničavanjem brzine na autobanu

Autoban u Nemačkoj poznat je širom sveta zato što predstavlja unikatni autoput sa brojnim sekcijama bez ograničenja brzine, koje veliki broj vozača koristi kao trase za izvačenje maksimuma iz svojih automobila...

Međutim, sa poslednjim federalnim izborima održanim u ovoj zemlji, planovi za uvođenje ograničenja brzine na celokupnoj deonici ovog puta ponovo se nalaze na repertoaru, dok se sa njima slaže čak i Formula 1 vozač Sebastian Fetel.

Sudeći prema Auto Motor und Sport publikaciji, četvorostruki F1 svetski šampion veruje da ograničavanje brzina na autobanu ne predstavlja nikakvu raketnu nauku. Kada je upitan vezano za izbore tokom prošlog vikenda na trci u Turskoj, slavni vozač je odgovorio: "Nisam razočaran rezultatom. Očekujem da će sledeća vlada konačno delovati, a ne samo pričati o problemima kao što su socijalna nepravda i klimatska kriza. Postoje brojne stvari sa kojima je potrebno uhvatiti se u klinč sada".

Uprkos tome što Fetel nije stranac kada je reč o brzoj vožnji, posebno u slučaju trka u premijernim jednosedima u najboljoj seriji na svetu i tome što je on sam vlasnik bogate kolekcije superautomobila, on ipak veruje da bezbednost i životna sredina moraju biti na prvom mestu. "Ovde nisu u pitanju lična osećanja, jer je potrebno sagledati celokupnu sliku", dodao je Fetel. "Ograničenje brzine spasilo bi planetu gotovo dva miliona tona CO2 emisija, učinivši istovremeno puteve daleko bezbednijim. Bilo je previše nesreća u Nemačkoj koje su se dogodile isključivo zbog toga što ne postoji ograničenje brzine. Ukoliko je moguće spasiti život makar jedne osobe ovim putem, onda je to potpuno jasno i za mene ne predstavlja nikakvu nauku".

Brojni ljudi tvrde kako bi ograničenja brzine mogla predstavljati problem po pitanju slobode, dok je Fetel imao svoj stav i po tom pitaju, izjavivši: "Ja nemam nikakav problem sa uživanjem u slobodnoj vožnji, ali ukoliko želite da stisnete gas, to morate raditi tamo gde je bezbedno. U ovom slučaju to je trkačka staza, na kojoj možete testirati svoja ograničenja bez ugrožavanja drugih ljudi".

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group